Het belangrijkste tennistoernooi ter wereld nadert de ontknoping. Bij de mannen zal er in ieder geval een nieuwe finalist in de eindstrijd van Wimbledon staan in de vorm van John Isner of Kevin Anderson, die voorheen nooit verder waren gekomen dan respectievelijk de derde en vierde ronde. In de andere halve eindstrijd zien we twee spelers van De Grote Vier, Rafael Nadal en Novak Djokovic. Wie gaan zondag strijden om de opvolger van Roger Federer te worden? 

Anderson – Isner (14.00 uur Nederlandse tijd)

Alle vier de halve finalisten zijn ouder dan 30 jaar. Dat is tegenwoordig geen uitzondering in het mannentennis. Anderson (32) en Isner (33) zijn nu zelfs aan de beste periode in hun loopbaan bezig. Zuid-Afrikaan Anderson bereikte vorig jaar voor het eerst een Grand Slam-finale bij de US Open, die hij verloor van Nadal. Hij trok die goede vorm aan het begin van 2018 door. In februari veroverde Anderson in New York zijn vierde ATP-titel. Daarnaast bereikte de huidige nummer acht van de wereld op Masters-toernooien twee keer een kwartfinale en één keer een halve finale. In dat licht gezien, is het geen toeval dat Anderson zo ver is gekomen op Wimbledon. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Zuid-Afrikaan zorgde in de kwartfinale voor een enorme verrassing door regerend- en recordkampioen Federer uit te schakelen in een slopende vijfsetter (13-11 in laatste set). En dat na een 0-2 achterstand.
Voor Anderson ligt er tegen Isner een ultieme kans zijn eerste Wimbledon-finale te halen, mits hij goed is hersteld van de partij tegen Federer. Maar Isner schuif je niet zomaar aan de kant. Want ook de Amerikaan is bezig aan een uitstekend seizoen met winst van het Masters-toernooi van Miami. En nu is het servicekanon eindelijk doorgedrongen tot de laatste vier van een Grand Slam-toernooi, wat hem in zijn carrière nog niet lukte (beste prestatie US Open kwartfinale). Het is verbazingwekkend dat de 33-jarige Amerikaan op Wimbledon nooit verder is gekomen dan de derde ronde. Zijn spel leent zich namelijk uitstekend voor gras (harde service, punten kort houden). Drie van zijn dertien titels behaalde Isner dan ook op gras. Met Anderson treft hij een zelfde type speler. Onze voorspelling is dat de mannen aan elkaar gewaagd zullen zijn.

Onze wedtip: er worden vijf sets gespeeld > 2.56

Djokovic – Nadal (aansluitend op Anderson – Isner)

Een van de klassieke rivaliteiten in de ‘Open Era’: Djokovic – Nadal. Beide spelers troffen elkaar al 51 keer, meer dan welk koppel ook sinds de invoering van het proftennis. In de onderlinge balans leidt Djokovic met 26-25. Op Wimbledon is de stand 1-1, waarvan één keer in de finale (2011, winst voor de Serviër). De verwachting is dat beide mannen ook nu weer weinig voor elkaar onder doen. Djokovic (als 12e geplaatst) lijkt langzaam weer zijn oude niveau gevonden te hebben na zijn slepende elleboogblessure. De drievoudig Wimbledon-kampioen is deze editie nog niet écht op de proef gesteld. Alleen tegen Kyle Edmund en Kei Nishikori had Djokovic vier sets nodig. Tegen Nadal moet de 31-jarige Serviër kunnen aantonen waarom hij lange tijd de nummer één van de wereld was.
Nadal nam na zijn elfde overwinning op Roland Garros even wat gas terug. De Spanjaard speelde geen voorbereidingstoernooien op gras. Tegen de Israëliër Dudi Sela begon de nummer twee van de plaatsingslijst aan de jacht op zijn derde Wimbledon-titel en zijn eerste sinds 2010. Nadal versloeg Sela in drie sets. Ook in de volgende rondes stuurde de 32-jarige tennisser zijn tegenstanders naar huis zonder een set af te staan. In de kwartfinale tegen Juan Martin del Potro volgende de eerste serieuze test. Het werd een episch gevecht van bijna vijf uur. Ondanks een 2-1 achterstand trok Nadal de partij toch naar zich toe. Het toonde eens te meer de vechtlust aan van de zeventienvoudig Grand Slam-kampioen. Die vechtlust zal hij ook tegen Djokovic moeten aanboren, want op gras moet Nadal harder werken voor de punten dan op gravel. Wij voorspellen een zege voor Djokovic.

Onze wedtip: Djokovic wint met 3-1 in sets > 4.44

Wil je weten wat alle wedopties zijn? Klik dan HIER.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.