De ene verrassing is nog niet geweest of de volgende dient zich alweer aan. Het vrouwentoernooi op Wimbledon is dit jaar bepaald niet voorspelbaar. In de halve finales komen we geen enkele speelster tegen uit de top-10 van de plaatsingslijst. Dat gebeurde nog nooit in de ‘Open Era’. Maar met Serena Williams is er natuurlijk wel een uitgesproken favoriet. Op weg naar haar achtste Wimbledon-zege moet zij zien af te rekenen met de Duitse Julia Görges. De andere halve finale gaat tussen Jelena Ostapenko en Angelique Kerber, finaliste van 2016. Lees hieronder de voorbeschouwing en onze voorspellingen voor die wedstrijden.

Görges – Williams

Na haar zwangerschap is Williams weer helemaal terug. 36 jaar maar ‘still going strong’. Ze was afgezakt naar de 181e plek op de wereldranglijst. Desalniettemin genoot de Amerikaanse voor Wimbledon een beschermde status. Williams werd door de organisatie als 25e geplaatst, wat op veel kritiek stuitte. Maar tot nu toe maakt ze die plaatsing meer dan waar. Op weg naar de halve finale verloor de 23-voudig Grand Slam-winnares slechts één set. Dat gebeurde in de kwartfinale tegen de Italiaanse Camila Giorgi. Het is tot nu toe niet altijd even overtuigend wat Williams laat zien, maar op de beslissende momenten staat ze er als vanouds. Nu de top-10 van de plaatsingslijst naar huis is, is de veterane de huizenhoge favoriet voor de eindzege. Van tegenstander Julia Görges mogen we in de halve finale geen wonderen verwachten. Het is voor het eerst dat de nummer dertien van de wereld in een halve finale van een Grand Slam staat. Hiervoor kwam de 29-jarige Duitse nooit verder dan de vierde ronde. In de derde ronde van deze editie van Wimbledon kroop Görges al door het oog van de naald tegen Barbora Strycova (10-8 derde set). Ze had in de kwartfinale ook drie sets nodig om Kiki Bertens te verslaan. Afgaande daarop voorspellen wij een eenvoudige overwinning voor Williams, die daarmee haar tiende Wimbledon-finale zou bereiken.

Onze wedtip: Williams wint eerste set met 6-3 > 4.82


Ostapenko – Kerber

Jelena Ostapenko kan voor de tweede keer in haar carrière een Grand Slam-finale halen. De eerste, Ronald Garros 2017, won de Letse meteen. De nummer twaalf van de wereld had dit toernooi weinig te klagen over de loting. Ostapenko trof op weg naar de halve finale geen enkele geplaatste speelster en stond geen set af. Ze heeft nu al haar beste prestatie ooit bereikt op Wimbledon. De 21-jarige Ostapenko zal tegen Angelique Kerber voor het eerst echt getest gaan worden. De Duitse, die negen jaar ouder is, heeft veel meer ervaring dan Ostapenko en won al twee Grand Slam-toernooien (Australian Open en US Open in 2016). Ook stond de als elfde geplaatste speelster in 2016 in de Wimbledon-finale. Die verloor ze van Serena Williams. Een herhaling van die eindstrijd lijkt dit jaar weer in de maak. Want Kerber moet met haar ervaring is staat worden geacht om Ostapenko de voet dwars te zetten. De Duitse versloeg bovendien al twee geplaatste speelsters.

Onze wedtip: Kerber wint met 0-2 in sets > 2.23

Wil je weten wat alle wedopties zijn? Klik dan HIER.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.