Dit weekend worden op Wembley de halve finales van de FA Cup gespeeld en dat zijn niet de minste potjes! Op zaterdag staan Arsenal en Manchester City tegenover elkaar en op zondag is het Manchester United-Chelsea. Wie gaan er naar de finale?

Arsenal – Manchester City
Halve finale FA Cup
18 juli 2020
21.00 uur, Wembley, Londen

Bekijk alle wedopties!

Hoewel het affiche behoorlijk tot de verbeelding spreekt, is een wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City in de praktijk niets meer dan een duel tussen de nummer negen en twee van de Premier League. The Gunners maken een zeer teleurstellend seizoen door. Het winnen van de FA Cup zou een onverwachte hoofdprijs zijn, maar belangrijker is misschien nog wel dat het de kortste weg naar Europees voetbal is voor de ploeg van Mikel Arteta. Afgelopen woensdag zorgde Arsenal voor een kleine stunt door in de competitie met 2-1 van kampioen Liverpool te winnen. Daardoor is plaatsing voor de Europa League via de Premier League ook nog altijd mogelijk. De Londenaren bereikten de halve finale van de FA Cup via een late overwinning op Sheffield United. Dani Ceballos zorgde in blessuretijd voor de 1-2.

Arsenal-Liverpool - TOTO

Drie onverwachte punten voor Arsenal afgelopen week. Mede door een blunder van Virgil van Dijk wonnen de Londenaren met 2-1 van kampioen Liverpool.

Mogelijkheden van City

Manchester City kende in de kwartfinale weinig problemen met Newcastle United. De mannen van Pep Guardiola hadden 75% balbezit en wonnen met 0-2. City is in de competitie uitgespeeld, het staat en blijft tweede, maar is nog wel actief in de Champions League. Op 7 augustus spelen The Citizens op eigen veld de return in de achtste finale tegen Real Madrid en verdedigen daarin een 2-1 voorsprong. Guardiola zal blij zijn dat zijn ploeg in aanloop naar dat duel nog minstens één knock-out wedstrijd speelt. Gelet op de staat van Arsenal en de mogelijkheden van Manchester City is de kans erg groot dat het twee knock-out wedstrijden worden en City op 1 augustus de finale gaat spelen. Wij sluiten een grote overwinning op Arsenal niet uit.

Onze wedtip

Manchester City wint met handicap -2 > 2.90

Manchester United – Chelsea
Halve finale FA Cup
19 juli 2020
19.00 uur, Wembley, Londen

Bekijk alle wedopties!

De coronastop leek voor Manchester United op een bijzonder slecht moment te komen. De kwakkelende topclub krabbelde langzaam overeind en won de laatste wedstrijd voor de break zelfs met 2-0 van stadsgenoot City. Na de hervatting liet de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer zien dat die opleving niet van korte duur was. Onder aanvoering van winteraankoop Bruno Fernandes maakt United indruk in de Premier League. De Portugees kwam over van Sporting Lissabon en tekende in twaalf wedstrijden al voor zeven doelpunten en evenzoveel assists. Sinds de hervatting won United vijf keer en speelde het twee keer gelijk. En plaatste het zich, weliswaar met de hakken over de sloot, voor de halve finale van de FA Cup. Verdediger Harry Maguire schoot Manchester tegen Norwich City diep in de verlenging naar Wembley.

Bruno Fernandes - TOTO

Een inmiddels vertrouwd beeld bij Manchester United; Bruno Fernandes die door zijn teamgenoten wordt gefeliciteerd na een doelpunt

Meer rust voor Chelsea

In de competitie is United nu vijfde en is het met Leicester City én tegenstander van zondag Chelsea in gevecht om twee tickets voor de Champions League. The Blues draaien de laatste wedstrijden stroef. Een moeizame 2-3 zege bij Crystal Palce werd opgevolgd door een zware 3-0 nederlaag bij Sheffield United en afgelopen dinsdag werd ternauwernood met 1-0 gewonnen van het al gedegradeerde Norwich City. De ploeg van Frank Lampard maakt een vermoeide indruk, maar mag over het schema niet klagen. Omdat United donderdag nog in actie kwam tegen Crystal Palace (0-2 winst), heeft Chelsea 48 uur meer rust in aanloop naar de halve finale. In deze voor spelers loodzware weken een behoorlijk voordeel. Wij verwachten een zware strijd, die in het voordeel van Chelsea uit zal vallen.

Onze wedtip

Chelsea wint en beide teams scoren > 5.80

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?