Hoewel Ajax niet in de beste vorm steekt, gaat het ze in de Eredivisie wel voor de wind. Zij het met hulp van AZ, dat door de nederlaag van vorig weekend de achterstand op Ajax zag oplopen tot zes punten. Maar het gat kan zondag zomaar eens verkleind zijn. De landskampioen speelt namelijk een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, waar het de afgelopen twee seizoenen verloor. Zit zo’n stunt er weer in?

Heracles Almelo – Ajax
Eredivisie
23 februari 2020
16.45 uur, Erve Asito, Almelo

Bekijk alle wedopties!

Op basis van de recente vorm mogen we eigenlijk geen wonderen verwachten van Heracles. De ploeg van trainer Frank Wormuth won maar één van de laatste acht wedstrijden. Eind november namen de Almeloërs nog een vijfde plek in. Inmiddels is Heracles afgezakt naar een negende positie. Er moet vooral naar beneden worden gekeken, want aansluiting vinden met nummer acht FC Groningen lijkt een hels karwei gezien het verschil van zes punten. En de clubs in het rechter rijtje staan erg dicht bij elkaar. Toch biedt het programma wel perspectief. Na Ajax treft Heracles namelijk achtereenvolgens ADO Den Haag, RKC Waalwijk en PEC Zwolle; de onderste drie van de ranglijst. Dus wie weet wat er nog mogelijk is.

Interlandcarrière

Je zou bij een club als Heracles niet direct verwachten dat daar de topscorer van de Eredivisie rondloopt. Maar dat is nu wel het geval. Cyriel Dessers heeft er veertien gemaakt, evenveel als Vitessenaar Bryan Linssen. De Belgische spits is na twee magere jaren bij FC Utrecht weer helemaal opgebloeid. Er lonkt zelfs een interlandcarrière voor Dessers. Niet bij de Rode Duivels, maar bij Nigeria, het land van zijn moeder. Mogelijk maakt hij eind maart al zijn debuut. Dessers zal overigens de enige zijn die met een beetje positief gevoel terugdenkt aan de uitwedstrijd tegen Ajax eind november. Hij maakte namelijk het enige doelpunt bij de 4-1 nederlaag. Die overwinning betekende voor Ajax pas de tweede driepunter in vijf duels met Heracles. De Almeloërs blijken vaak een lastig te nemen horde. Zeker in uitwedstrijden, waar Heracles de afgelopen twee seizoenen zegevierde. Hoe je het ook wendt of keert, dat zit ongetwijfeld toch in het achterhoofd bij de Ajacieden. Bovendien verloor Ajax de laatste twee uitwedstrijden in de Eredivisie, van AZ en FC Groningen. Aangezien AZ ook de nodige punten heeft verspeeld, staat Ajax toch nog fier aan kop van de ranglijst.

Heracles - Ajax H2H - TOTO

De onderlinge resultaten tussen Heracles Almelo en Ajax

Onze voorspelling

Voor Ajax valt het duel met Heracles middenin het tweeluik met Getafe in de zestiende finales van de Europa League. Afgelopen donderdag werd in de heenwedstrijd een heuse veldslag uitgevochten. De Amsterdammers lieten zich in Spanje tot groot genoegen van de thuisploeg uit de tent lokken. Getafe haalde alles uit de kast om Ajax te provoceren en met succes. De ploeg van Erik ten Haag keerde met een 2-0 nederlaag huiswaarts en wacht volgende week een hels karwei in de return. Het enige positieve dat Ajax overhield aan het duel in de voorstad van Madrid was dat Daley Blind en Hakim Ziyech de negentig minuten vol maakten. Maar vooral de spelmaker liet zien nog lang niet helemaal wedstrijdfit te zien. In Almelo zal afgelopen donderdag in ieder geval het geloof in een nieuwe stunt zijn toegenomen. Wij voorspellen opnieuw averij voor Ajax en zetten in op een gelijkspel!

Statistieken

Meer feitjes weten over Heracles – Ajax? Check ze HIER!

Programma Eredivisie Stand Eredivisie

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?