Hoewel het ‘maar’ VVV-Venlo was, gaf de 6-0 overwinning van Ajax op de Limburgers van vorig weekend ongetwijfeld weer wat lucht. Want na het gelijkspel tegen sc Heerenveen en de 6-2 nederlaag bij Feyenoord leek er een crisis aanstaande. Die lijkt voorlopig afgewend. Kunnen de mannen van trainer Erik ten Hag ook tot winst komen tegen Heracles Almelo, dat in 2019 nog niet won en scoorde?

Heracles Almelo – Ajax
9 februari 2019
18.30 uur, Polman Stadion, Almelo

Waar zet jij op in bij deze wedstrijd?

 

Het was even wennen voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. Waar voor de winterstop de overwinningen aaneen werden geregen, was daar in 2019 opeens twee keer achter elkaar puntenverlies. Met een zege op Heerenveen had Ajax de koppositie kunnen grijpen, maar het werd een spectaculaire 4-4. En aan de nederlaag bij Feyenoord wil geen Ajacied meer herinnerd worden. Tegen VVV kwam het ‘oude’ Ajax weer terug. Bij de zes goals zaten enkele beauty’s. Met een positief gevoel ging de februari-maand van start.

Neerwaartse spiraal

Bij Heracles gaat Ajax trachten het gat naar koploper PSV voor in ieder geval een dag terug te brengen naar twee punten. Op papier is Heracles-uit geen ‘makkie’. De ploeg uit Almelo was voor de winterstop de grootste verrassing in de Eredivisie. Lange tijd stond de formatie van de hoofdcoach Frank Wormuth op een knappe vierde plek. Maar langzamerhand kwamen de punten steeds moeizamer voor Heracles. De winterpauze deed de club weinig goeds, want in 2019 is het lek nog niet boven. Drie wedstrijden, drie nederlagen. En zelfs nog niet gescoord. Van het bewierookte team lijkt weinig meer over. Heracles staat nog wel achtste, maar het gat naar nummer zestien FC Emmen is maar vijf punten. Een zege zou dus meer dan welkom zijn.

Head to Head Heracles - Ajax

Heracles kan mogelijk vertrouwen putten uit de heenwedstrijd in Amsterdam. In de eerste speelronde van de Eredivisie werd Ajax in de Johan Cruijff Arena op 1-1 gehouden. Vorig seizoen wist Heracles in het eigen Polman Stadion Ajax zelfs op een 2-1 nederlaag te trakteren. Dat was pas voor de derde keer in de geschiedenis. Toch voorspellen wij geen vierde overwinning van Heracles. De vorm is er niet bij de Almeloërs en Ajax heeft simpelweg teveel kwaliteit. Ook als twijfelgevallen Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui niet meedoen. En de Amsterdammers zullen tot het bot gemotiveerd zijn, want Ajax kan zich geen puntenverlies veroorloven in de race om de landstitel. En bovendien is Klaas-Jan Huntelaar gretig om zijn honderdste Eredivisiegoal voor Ajax te maken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.