Op het kunstgras van het Erve Asito gaat voor PSV zondag de competitie verder met een uitwedstrijd bij Heracles Almelo. Dat het elftal van trainer Mark van Bommel bepaald niet overloopt van vertrouwen, bleek afgelopen donderdag weer. PSV overleefde de voorronde van de Europa League tegen het nietige FK Haugesund maar net. Tegenstander Heracles zal zich willen revancheren voor de wanvertoning voor eigen publiek in de openingswedstrijd. Wij geven de Heraclieden in ieder geval een goede kans op een doelpunt voor rust!

Heracles Almelo – PSV
Eredivisie
18 augustus 2019
20.00 uur, Erve Asito, Almelo

Bekijk hier alle wedopties!

Die wanvertoning legde Heracles tegen Heerenveen op de mat. De ploeg van trainer Frank Wormuth werd helemaal zoek gespeeld en keek na een halfuur spelen al tegen een 0-3 achterstand aan. Vorige week vertoonde Heracles op bezoek bij Fortuna Sittard tekenen van herstel. Winnen deed het alleen niet. Bij een 0-1 voorsprong kreeg de Overijsselse formatie verschillende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het was uiteindelijk Fortuna dat diep in blessuretijd de gelijkmaker scoorde. Tegen PSV gaan de Almeloërs dus opnieuw op jacht naar de eerste overwinning van dit seizoen.

Alexander Merkel en Mauro Junior - Toto

Heracles-spelers Alexander Merkel en Mauro Junior treuren na het gelijke spel tegen Fortuna Sittard

Stroeve seizoenstart

Met de hakken over de sloot plaatste PSV zich donderdag via Haugesund voor de play-offs van de Europa League. Na de 0-1 overwinning in Noorwegen volstond een doelpuntloos gelijkspel om door te gaan naar de laatste voorronde. Vlak voor tijd ontsnapte PSV aan een verlenging toen de Noren de paal raakte. Het onderstreepte nog maar eens hoe stroef de seizoenstart is van de Eindhovenaren, met onder andere de nederlaag in de Johan Cruijff Schaal en de uitschakeling in de voorronde van de Champions League. Ook in de competitie morste PSV al punten op bezoek bij FC Twente. Vorige week boekte de vice-kampioen wel een overwinning op eigen veld tegen ADO Den Haag, hetzij moeizaam.

Elftalfoto PSV - Toto

PSV slaagde er voor eigen publiek in niet te winnen van FK Haugesund, maar plaatste zich wel voor de play-offs

Onze voorspelling

Vorig seizoen won PSV met 0-4 in Almelo. Dat Heracles op eigen veld niet wist te scoren tegen PSV was voor het eerst sinds 2011. Gelet op de statistieken van de defensie van PSV verwachten wij dat de Heraclieden dit seizoen gewoon weer zullen scoren. In de vijf officiële duels die de Eindhovenaren dit seizoen buitenom het tweeluik tegen Haugesund speelde kreeg het al acht tegendoelpunten. Opvallend: in al die wedstrijden werd keeper Jeroen Zoet in de eerste helft al gepasseerd. Wij denken dat die reeks zomaar eens een vervolg kan krijgen in Almelo, maar dat PSV uiteindelijk wel met een nipte zege van het veld zal stappen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?