De laatste groepswedstrijd voor PSV in de Champions League. Voor de Eindhovenaren staat alleen nog de eer op het spel. Inter moet winnen om nog eventueel door te stoten naar de knock-out fase. Lees hier de voorbeschouwing.

Internazionale – PSV
11 december 2018
21.00 uur, Giuseppe Meazza, Milaan

Verlaat PSV met opgeheven hoofd CL?

ACTIE

Bij elk doelpunt van PSV delen we 500 Free Bets van € 5 uit! Speel mee!

Het was een moeizame Champions League campagne voor PSV. In een poule met Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale staat de ploeg van Mark van Bommel met één punt op de vierde plaats in groep B. Als er los van het resultaat naar de prestaties van PSV wordt gekeken, trekt de buitenwacht misschien wel een andere conclusie. Want tegen deze topclubs werd het alleen thuis tegen Tottenham Hotspur weggespeeld. Tegen Barcelona kon PSV grote delen van de wedstrijden prima mee voetballen en thuis tegen Inter kwam het met 1-0 voor en had PSV de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. Het is daarom extra zuur voor het Nederlandse voetbal dat deze ploeg in de huidige vorm in zo’n zware poule terecht is gekomen. In elke andere groep had de Eredivisie-koploper ongetwijfeld meer kans gehad op overwintering in Europa.

Goede generale

De Eindhovenaren speelden een prima generale voor het duel met Inter. In het Philips Stadion werd Excelsior op de pijnbank gelegd en werd er met 6-0 gewonnen. En dat met twee nieuwe basisspelers. Achterin verving Trent Sainsbury de Duitser Daniel Schwaab en op het middenveld kwam Érick Gutiérrez in de ploeg voor Gaston Pereiro. Met name de Mexicaan maakte indruk en zal vermoedelijk tegen Inter weer bij de eerste elf zitten.

PSV - Toto

Welke elf namen stuurt Mark van Bommel tegen Inter het veld in?

Inter Milan is de huidige nummer drie van de Serie A en staat maar liefst veertien punten achter op koploper Juventus. Na jaren van kwakkelen heeft het dit seizoen in ieder geval wel weer een team dat mee kan gaan doen om de prijzen. Met de aankoop van Stefan de Vrij, Radja Nainggolan en Keita Baldé werd de selectie aan het begin van het seizoen van een serieuze kwaliteitsinjectie voorzien. Een half seizoen verder staat de ploeg dus derde in de Serie A, in de achtste finale van de Coppa Italia en zijn Nerazzurri zeker van Europese overwintering. Daar had coach Luciano Spalleti vooraf misschien wel voor getekend. Al zal Spaletti mikken op overwintering in de Champions League. Dan moet er gewonnen worden van PSV en hopen dat Spurs niet wint op bezoek bij Barcelona.

Onze wedtips

Halftime/fulltime: Inter/Inter: 1.95

Mauro Icardi scoort eerste goal > 3.45

Gelijkspel > 5.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.