Wordt het dan toch nog een beetje spannend in de Serie A? Dat is de inzet bij de topper tussen Juventus en Atalanta, de twee teams die het beste uit de coronastop zijn gekomen. Juve leek na de hervatting in recordtempo op weg naar de negende landstitel op rij, maar liep midweeks tegen een onverwachte nederlaag aan in Milaan. Zand in de motor, of gewoon een incident?

Juventus – Atalanta
Serie A
11 juli 2020
21.45 uur, Allianz Stadium, Turijn

Bekijk alle wedopties!

Hoewel Atalanta derde staat, lijkt de ploeg uit Bergamo als enige in staat het Juventus nog lastig te kunnen maken in de slotfase van de competitie. De ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer steekt in een bloedvorm. Het speelde sinds de hervatting van de competitie zes wedstrijden en won ze allemaal. In totaal duurt de winning streak van Atalanta al negen duels en het verloor in 2020 slechts één wedstrijd. Opvallend is de scoringsdrang van het elftal van Gian Piero Gasperini. In 31 competitiewedstrijden trof Atalanta 85 keer doel, twintig keer meer dan Juventus.

Hans Hateboer - TOTO

Hans Hateboer en topscorer Duván Zapata balen na een gemiste kans voor Atalanta, dat al 85 keer wél scoorde deze competitie

Gat van zeven punten

Ook Juventus kwam uitstekend uit de coronastop. De Oude Dame won vier wedstrijden op rij met de veelzeggende doelcijfers dertien voor en twee tegen. Juventus leek ook in wedstrijd vijf op weg naar een overwinning. Op bezoek bij AC Milan kwam het na rust op een 0-2 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 4-2. De nederlaag deed de ploeg van Maurizio Sarri vooralsnog weinig pijn. Juventus hervatte de competitie met één punt voorsprong op Lazio, maar dat gat is inmiddels opgelopen tot zeven punten. Atalanta volgt daar weer twee punten achter.

Andere kampioen

Van enige spanning in de competitie lijkt met nog zeven wedstrijden te gaan dus geen sprake. Toch gloort er in Italië door de geweldige reeks van Atalanta hoop dat er na acht Scudetto’s voor Juventus eindelijk weer eens een andere kampioen komt. Dan is een overwinning van Atalanta in Turijn wel noodzaak. Het zou een historische zege zijn, want dat gebeurde voor het laatst in 1989 en in de hele geschiedenis slechts vier keer. Vorig seizoen werd het 1-1. De wedstrijd in Bergamo werd eind vorig jaar met 1-3 gewonnen door Juventus.

Dyballe & Higuain - TOTO

In december won Juventus door doelpunten van Paulo Dyballa en Gonzalo Higuaín (2x) met 1-3 bij Atalanta 

Voorspelling TOTO

Afgaande op de onderlinge resultaten is Atalanta dus bepaald niet de favoriet. Op basis van de recente resultaten misschien wel. Was de nederlaag bij AC Milan een incident, of zijn er echt scheurtjes in het Turijnse bastion? En in hoeverre was de afwezigheid van Matthijs de Ligt, die een schorsing uitzat, bepalend voor de plotselinge terugval van Juventus? De Oranje-international zal tegen Atalanta vermoedelijk gewoon weer terugkeren in het hart van de defensie. Hoewel ook TOTO Extra hoopt op een spannende ontknoping van de Serie A, verwachten we dat Juventus ook de laatste aanval van het seizoen zal pareren.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?