Wat een heerlijke kraker op de woensdag in de Champions League. Twee prachtige Europese topploegen treffen elkaar in Turijn. Lees hier de voorbeschouwing. 

Juventus – FC Barelona
Woensdag, 22 november 2017
20:45, Allianz Stadium

Juventus wint @ 2,80

De vorige ontmoeting won Barça overtuigend met 3-1 in het eigen Camp Nou. Nu zijn de rollen omgedraaid. Lees hier vijf redenen waarom Juventus wint van FC Barcelona.

  1. Van de laatste 30 thuiswedstrijden in de Champions League won Juventus er 18, speelde het acht keer gelijk en verloor het slechts vier keer.
  2. Van de laatste tien uitwedstrijden van de Catalanen in de Champions League gingen er maar vijf gewonnen. Vier wedstrijden werden verloren, allemaal tegen een Europese topploeg: Manchester City, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en Juventus.
  3. De aanval van Juventus kan dit seizoen vooralsnog leunen op twee topschutters: Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala. Samen goed voor 18 goals in 24 wedstrijden. Barça is sterk afhankelijk van Lionel Messi met 12 goals uit elf wedstrijden, daarna volgt pas Luis Suarez met drie goals.
  4. De uitschakeling van Italië voor het WK dreunt nog door bij veel Italiaanse internationals in de selectie en tel daarbij het verlies tegen Sampdoria van afgelopen weekend bij op: De Italianen zijn uit op revanche!
  5. Het doelpuntengemiddelde van Barcelona in de laatste tien uitwedstrijden in het miljoenenbal is 0.9, dat van Juventus in de laatste tien thuiswedstrijden in de Champions League 1.7.

Onze voorspelling: Juventus wint > 2.80

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.