Nog één wedstrijd. Eén wedstrijd die bepaalt of je met de cup in handen staat en volgend seizoen de groepsfase van de Europa League mag spelen. Mr. Toto kijkt erg uit naar de bekerfinale en heeft nog een tip voor jullie.

Onze voorspelling: 3-1

Cupfighters
Lienden, FC Emmen, ASWH, SC Heerenveen en Cambuur is niet een bijster illuster rijtje. Deze clubs wist AZ uit te schakelen om tot deze finaleplek te komen. De Dijk, RKC Waalwijk, Jodan Boys, Feyenoord en Sparta Rotterdam spreekt iets meer aan, omdat Vitesse twee clubs uit Rotterdam wist te verslaan. In de competitie wist Vitesse met 2-1 in het Gelredome te winnen. In Alkmaar werd het 2-2.

Ervaring
Een bekerfinale in de Kuip is natuurlijk wel even een ander verhaal dan een competitiewedstrijd. De spanning, er naar toeleven, de media aandacht. Het is wel te vergelijken met spelen in de Europa League. Als je het zo bekijkt heeft AZ, zeker ook dit seizoen, veel meer ervaring dan Vitesse. En ja, AZ verloor uit bij Zenit Sint-Petersburg met 5-0 en met 7-1 bij Olympique Lyon. Dat zijn natuurlijk wel clubs van een ander niveau dan Vitesse.

AZ heeft meer ervaring. Dit gaat vandaag de doorslag geven. Daarnaast zijn beide clubs betrokken bij doelpuntrijke wedstrijden in onderlinge duels, maar ook tegen tegenstanders die de bus niet parkeren.

Voorspelling: AZ (3) – Vitesse (1)

AZ wint – Je krijgt 2,32 keer je inzet terug.
Er worden meer dan 3,5 doelpunten gescoord – Je krijgt 2,49 keer je inzet terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?