Na de Premier League gaat in Engeland de strijd om de FA Cup ook weer verder. Dit weekend worden de kwartfinales van dit oudste voetbaltoernooi ter wereld gespeeld. Alle bekerwinnaars van de afgelopen zes jaar zitten nog in het toernooi. Opvallend: het zijn allemaal clubs uit de Premier League. Dat gebeurde in 2006 voor het laatst. TOTO Extra blikt vooruit op de kwartfinales van de FA Cup.

Norwich City – Manchester United
27 juni 2020
18.30 uur, Carrow Road, Norwich

Bekijk alle wedopties!

Norwich City zou een succesje in de FA Cup wel kunnen gebruiken. De club van Tim Krul staat onderaan in de competitie op zes punten van de veilige zeventiende plek. Na afgelopen zomer gepromoveerd te zijn, waart het degradatiespook nu dus rond. Het zou al de vijfde keer zijn dat Norwich uit de Premier League degradeert, een record. Om de laatste fase van de competitie met vertrouwen in te gaan, kan een mooi resultaat tegen Manchester United een flinke opsteker zijn. Maar reëel is dat niet. Ondanks dat The Red Devils geen geweldig seizoen draaien, doen ze met een vijfde plek nog wel mee om Champions League-plekken, mede door de 3-0 overwinning op concurrent Sheffield United. Wat ook niet in Norwich’ voordeel spreekt is het betere onderlinge resultaat van United. Sinds de start van de Premier League in 1992 troffen beide clubs elkaar zestien keer. Slecht drie maal trokken The Caranies aan het langste eind.

WEDTIP
Manchester United wint met 0-2 > 5.60

Sheffield United – Arsenal
28 juni 2020
14.00 uur, Bramall Lane, Sheffield

Waar zet jij op in?

Als promovendus draait Sheffield United een uitstekend seizoen. De eenmalig landskampioen (1898) staat op een keurige achtste plek, en doet daarmee volop mee voor Europees voetbal. Ook in de FA Cup gaat het The Blades voor de wind, met wel een aantekening dat Sheffield nog geen club uit de Premier League trof. Met het geplaagde Arsenal gebeurt dat dus voor het eerst. Geplaagd, want een negende plek op de ranglijst is Arsenal-onwaardig. De 3-0 nederlaag bij de herstart tegen Manchester City was beschamend, met grove persoonlijke fouten (David Luiz). Hoewel de Londenaren volgens de quoteringen favoriet zijn, dichten wij Sheffield United – met mogelijk Richairo Zivkovic – toch de beste kansen toe om door te stoten naar de halve finales.

WEDTIP
Sheffield United wint > 3.00

Richairo Zivkovic - TOTO

Lonkt er voor Richairo Zivkovic een basisplaats bij Sheffield United?

Leicester City – Chelsea
28 juni 2020
17.00 uur, King Power Stadium, Leicester

Bekijk alle wedopties!

Lange tijd was Leicester City een titelkandidaat, tot dat de landskampioen van 2016 rondom de jaarwisseling opeens veel punten verspeelde. Inmiddels nemen The Foxes, mede dankzij Premier League topscorer Jamie Vardy (19 goals), een keurige derde positie in, waarmee Champions League-voetbal zo goed als zeker is. Leicester wordt op één punt gevolgd door Chelsea. The Blues hebben de herstart van de competitie beter verteerd dan Leicester; Chelsea won twee duels, de nummer drie van de ranglijst heeft twee keer gelijk gespeeld. Gelijkspelen is overigens iets wat beide clubs de laatste jaren veel doen in onderlinge confrontaties. Van de laatste vijf ontmoetingen eindigden er vier in een remise. Zo’n scenario voorspellen wij weer. Omdat Chelsea nét iets beter in vorm is verwachten wij die ploeg, na verlening, wel in de halve finales.

WEDTIP
Gelijkspel > 3.30

Newcastle United – Manchester City
28 juni 2020
19.30 uur, St. James’ Park, Newcastle

Waar zet jij op in?

In de laatste wedstrijd van de kwartfinales zien we de regerend bekerhouder terug: Manchester City. Door de 2-1 nederlaag van donderdag tegen Chelsea werd de achterstand van City op Liverpool zo groot, dat The Reds zich zeven wedstrijden voor het einde al kampioen mogen noemen. Daardoor kunnen The Citizens zich volledig focussen op de Champions League én de FA Cup. Daarin komt de formatie van Pep Guardiola een club tegen waarvan City de laatste twee keer niet gewonnen heeft: Newcastle United. De ploeg van onze landgenoot Jetro Willems (die er door een blessure niet meedoet) draait een vrij kleurloos seizoen. Plaatsing voor Europees voetbal heeft er nooit in gezeten, en degradatie lag ook geen moment op de loer. Daarom verwachten wij ook geen wonderen van Newcastle, maar een simpele zege voor City.

WEDTIP
Manchester City wint beide helften > 2.20

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?