Voor acht clubs staat deze week de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi op het programma. Donderdag worden de laatste twee wedstrijden gespeeld. Go Ahead Eagles ontvangt FC Utrecht en Feyenoord gaat op bezoek bij sc Heerenveen. Kunnen de Eagles in eigen huis voor een stunt zorgen? En blijft Dick Advocaat met Feyenoord ook in het bekertoernooi ongeslagen? We kijken vooruit naar de wedstrijden van donderdag!

Go Ahead Eagles – FC Utrecht
Kwartfinale TOTO KNVB Beker
13 februari 2020
18.30 uur, De Adelaarshorst, Deventer

Bekijk alle wedopties!

Voor zowel Go Ahead Eagles als FC Utrecht verliep kwalificatie voor de kwartfinales met horten en stoten. De Eagles wonnen pas na achttien strafschoppen van de amateurs van IJsselmeervogels. Doelman Hobie Verhulst was de gevierde man. Niet alleen stopte de keeper drie penalty’s, ook schoot hij zelf de beslissende strafschop binnen. Afgelopen vrijdag won Go Ahead in de Keuken Kampioen Divisie met 3-1 van FC Eindhoven. Een week eerder leed de ploeg van trainer Jack de Gier een zeldzame nederlaag. Met het 5-1 verlies bij Jong Ajax kwam er een einde aan een ongeslagen reeks van 22 wedstrijden. In de eigen Adelaarshorst verloor Go Ahead dit seizoen nog niet.

Gewaarschuwd

FC Utrecht is dus gewaarschuwd. In de vorige ronde ging het voor de Domstedelingen bijna mis. De winnende goal van Jean-Christophe Bahebeck tegen FC Eindhoven viel pas diep in verlenging. Afgelopen weekend kwam de ploeg van John van den Brom niet in actie. Storm Ciara zette een streep door de wedstrijd tegen Ajax. FC Utrecht aast op de eerste halve finaleplaats sinds 2016, Go Ahead Eagles hoopt zich voor het eerst sinds 2010 weer bij de laatste vier in het bekertoernooi te voegen. Toen was Ajax in de halve finale in Deventer de tegenstander. Een affiche dat tien jaar later opnieuw tot de mogelijkheden behoort. Of het zover komt? Wij denken van niet en zien FC Utrecht geen fout maken!

John van den Brom & Jeroen Zoet - TOTO

John van den Brom, hier met Jeroen Zoet, verloor als trainer van AZ twee keer op rij de bekerfinale

sc Heerenveen – Feyenoord
Kwartfinale TOTO KNVB Beker
13 februari 2020
20.45 uur, Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

Waar zet jij op in?

De kortste weg naar Europees voetbal is via de TOTO KNVB Beker. Zelfs voor Feyenoord, dat dit bekertoernooi louter verre uitwedstrijden voor de kiezen krijgt. En de reis soms zelfs twee keer af moet leggen. Na winst in Friesland bij Cambuur Leeuwarden trokken de Rotterdammers naar Zuid-Limburg voor de achtste finale tegen Fortuna Sittard. Als na ruim een uur spelen bij een 1-1 stand de mist te dicht wordt, mag Feyenoord een week later weer terug. Via een doelpunt van Luciano Narsingh in de laatste seconden van de verlenging bekert de ploeg van Dick Advocaat uiteindelijk verder. En wacht het deze ronde dus opnieuw een wedstrijd in Friesland.

Doelstelling

Heerenveen ontdeed zich in de vorige ronde op eigen veld van Willem II. De ploeg van trainer Johnny Janssen nam tegen de verliezend bekerfinalist van vorig seizoen de strafschoppen beter. Afgelopen weekend verslikten de Friezen zich in het eigen Abe Lenstra Stadion in VVV-Venlo (1-1). Feyenoord kwam door de storm dit weekend niet in actie en heeft zich dus in alle rust voor kunnen bereiden op het duel in Heerenveen. Na de desastreuze seizoensstart leek alleen bekerwinst het seizoen nog enige glans te kunnen geven, maar sinds de komst van Advocaat is alles anders in Rotterdam-Zuid. Inmiddels staat Feyenoord derde en durft het zelfs verder omhoog te kijken. Wat onveranderd is, is de TOTO KNVB Beker winnen als doelstelling. Die wens zal tegenstander Heerenveen ook koesteren, maar in deze vorm is Feyenoord de favoriet om deze kwartfinale te winnen.

Feyenoord juicht bij Fortuna Sittard - TOTO

Vreugde bij de spelers van Feyenoord na de beslissende 1-2 van Luciano Narsingh tegen Fortuna Sittard

Wedden op kwartfinales TOTO KNVB Beker

Uiteraard kun je op elke wedstrijd van de kwart finales inzetten. Bekijk alle wedopties HIER!

Benieuwd naar het volledige programma van de kwartfinales? Die kun je HIER vinden.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?