Op de laatste speeldag van de Premier League is het onverwacht Super Sunday! Alsof het zo moest zijn staan met Leicester City-Manchester United en Chelsea-Wolverhampton Wanderers de nummers 3 en 5 en de nummers 4 en 6 tegenover elkaar. Inzet: Champions League- en Europa League-tickets!   

In Engeland plaatst de top-4 zich voor de groepsfase van de Champions League. De nummer vijf kwalificeert zich voor de Europa League en de nummer 6 stroomt in de tweede voorronde van het tweede Europese toernooi in. Voor de FA Cup-winnaar ligt ook een ticket voor de groepsfase van de Europa League te wachten. De finale gaat tussen Chelsea en Arsenal. Mocht Chelsea de beker winnen, dan gaat ook de nummer zes rechtstreeks naar de Europa League. Dan is de zevende plek goed voor een plek in de voorrondes van dat toernooi. Kampioen Liverpool en runner-up Manchester City zijn al zeker van een CL-ticket. Chelsea, Manchester United en Leicester City komen nog in aanmerking voor de andere twee startbewijzen. Voor de Wolves staat een plek in de groepsfase van Europa League op het spel.

Stand vooraf:
3. Manchester United 37-63
4. Chelsea 37-63
5. Leicester City 37-62
6. Wolverhampton Wanderers 37-59
7. Tottenham Hotspur 37-58

Leicester City – Manchester United
Premier League
27 juli 2020
17.00 uur, King Power Stadium, Leicester

Bekijk alle wedopties!

De inzet bij het duel tussen Leicester City en Manchester United is simpel: de winnaar plaatst zich voor de Champions League. United heeft door het punt voorsprong op Leicester ook genoeg aan een gelijkspel om bij de top-4 te eindigen. Daarna wordt het wat ingewikkelder. Als United verliest, is het afhankelijk van het resultaat bij Chelsea-Wolverhampton. Datzelfde geldt voor Leicester bij een gelijkspel. Als The Foxes verliezen, is de club veroordeeld tot de Europa League. Omdat het een aanmerkelijk beter doelsaldo heeft dan Wolverhampton, is het dan wel vrijwel zeker van een plek in de groepsfase.

Ole Gunnar Solskjaer - Manchester United

Manchester United kende onder leiding van Ole Gunnar Solskjaer een uitstekende reeks na de hervatting en dichtte het gat van acht punten met concurrent Leicester City

United in vorm, Leicester kwakkelt

Op basis van de resultaten na de coronastop is Manchester United favoriet voor deze alles beslissende match. De mannen van Ole Gunnar Solskjaer verloren sinds de break nog niet en mengden zich zo steeds nadrukkelijker in de strijd om Champions League voetbal. Leicester begon als nummer drie met acht punten voorsprong op United aan de hervatting. Door slechts twee overwinningen in acht wedstrijden verdween die marge als sneeuw voor de zon. Toch hapert ook de motor van United de laatste weken steeds vaker. Van de laatste drie wedstrijden won het er maar eentje. Maar ten opzichte van het kwakkelende Leicester (afgelopen weekend met 3-0 kansloos onderuit bij Tottenham) is United een ploeg in vorm. Wij verwachten een overwinning van de bezoekers met een doelpunt van revelatie Bruno Fernandes!

Onze wedtip

Fernandes scoort en wint > 4.00

Chelsea – Wolverhampton Wanderers
Premier League
27 juli 2020
17.00 uur, Stamford Bridge, Londen

Bekijk alle wedopties!

Ook bij Chelsea – Wolverhampton Wanderers zijn de uitgangsposities vooraf grotendeels duidelijk. Chelsea is bij winst of een gelijkspel zeker van een ticket voor de Champions League. Bij een nederlaag moet het hopen dat Leicester niet wint. Gebeurt dat wel, dan eindigen Chelsea en United gelijk en is het doelsaldo van de Mancunians fors beter dan dat van The Blues. Wolverhampton is bij winst zeker van Europees voetbal. Of dat groepsfase of voorronde wordt, is afhankelijk van het resultaat bij de andere wedstrijd en eventueel wie de FA Cup wint. Bij een gelijkspel of een nederlaag moet het hopen dat Tottenham Hotspur een slecht resultaat boekt bij Crystal Palace. Verliezen de Wolves en wint Tottenham, dan eindigen de Wolves als zevende en zal het meer zeer veel interesse naar de FA Cup finale kijken.

Matteo Kovacevic - TOTO

Matteo Kovacic baalt; Chelsea verliest met 5-3 bij Liverpool en mist de eerste kans op het veilig stellen van een ticket voor de Champions League

Heet middagje voor Chelsea

Chelsea had een CL-ticket afgelopen woensdag voor het grijpen. Dan moest het wel even winnen bij Liverpool, dat al 58 competitiewedstrijden ongeslagen was op Anfield Road. In een spectaculair duel trok Chelsea uiteindelijk aan het kortste eind. De kampioen won met 5-3 en bleef daarmee voor het derde jaar op rij zonder thuisnederlaag. En dus moet Chelsea zondag vol aan de bak voor plaatsing voor het miljardenbal. De ploeg van de uiteraard nog niet inzetbare Hakim Ziyech treft het niet met de tegenstander. De Wolves maken dit seizoen indruk en gelden zelfs als outsider voor het winnen van de Europa League. Daarbij heeft Wolverhampton het geluk dat het twee dagen extra rust richting de laatste wedstrijd heeft ten opzichte van Chelsea. Wij verwachten een heet middagje voor de Londenaren!

Onze wedtip

Chelsea wint niet en beide teams scoren > 3.15

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?