Een bijna onmogelijke opgave om te overwinteren in Europa voor Vitesse. Dan moet het namelijk nog twee keer winnen. Te beginnen met Lazio Roma. Lees hier de voorbeschouwing.

Lazio Roma – Vitesse
Donderdag, 23 november 2017
19:00, Stadio Olimpico

HPC 0-1 – Lazio Roma @ 2,13

Vitesse startte hoopvol aan het Europa League seizoen. In de eerste wedstrijd speelde het ook tegen Lazio. Toen kwamen de Arnhemmers twee keer op voorsprong en speelde het een puike wedstrijd. Uiteindelijk moest het toch zijn meerdere erkennen in de Romeinen en verloor het nipt met 2-3. Desondanks was het een wedstrijd waarmee Vitesse de andere Europese wedstrijden met vertrouwen tegemoet kon zien. Helaas heeft dat vertrouwen zich niet uitbetaald in veel punten. Er werd alleen gelijkgespeeld uit bij Zulte-Waregem, waarvan er thuis werd verloren. Ook de uitwedstrijd tegen Nice ging verloren. De ploeg van Henk Fraser steekt de laatste weken sowieso in een iets minder goede vorm. Van de laatste tien wedstrijden werden er maar twee gewonnen. De laatste keer dat Vitesse in de Europa League (UEFA Cup) een wedstrijd won was in 2012.

Tegenstander Lazio Roma zal ietwat getergd zijn. Afgelopen weekend werd de belangrijke derby tegen AS Roma gespeeld en verloren. Dat doet pijn bij iedereen die een band heeft met Lazio. De ploeg van Stefan de Vrij zal die nederlaag, zeker voor eigen publiek, zo snel mogelijk willen rechtzetten. Lazio kan teren op een prima reeks, sinds de start van de competitie gingen er namelijk maar twee wedstrijden verloren tegen respectievelijk Napoli en AS Roma. In Europa is Lazio thuis heel moeilijk te verslaan. Van de 36 wedstrijden werden er namelijk maar zes verloren.

Onze voorspelling: Lazio wil de nederlaag van tegen AS Roma voor eigen publiek rechtzetten. In eigen huis zal het met twee doelpunten verschil winnen van Vitesse. Lazio wint met handicap 0-1 > 2.13

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.