Winterstop, daar doen ze niet aan in Engeland. En vrij tijdens de feestdagen? Nee hoor, ook met Kerst en Nieuwjaarsdag rolt de bal gewoon in de Premier League. Dit jaar staat er bijna weer een volledige speelronde gepland op Boxing Day. Mét een duel waar al een tijd naar wordt uitgekeken: Leicester City – Liverpool. Een wedstrijd tussen de nummer twee en één van de ranglijst. Kunnen The Reds al een voorschot nemen op de landstitel?

Leicester City – Liverpool
Premier League
26 december 2019
21.00 uur, King Power Stadium, Leicester

Bekijk alle wedopties!

December is normaal gesproken al een drukke maand voor Engelse clubs, maar voor Liverpool nu wel in het bijzonder. De kraker tegen Leicester City wordt al de achtste wedstrijd deze maand voor de ploeg van coach Jürgen Klopp. Liverpool was zelfs genoodzaakt de selectie in tweeën te delen, omdat het vorige week binnen 24 uur twee keer in actie kwam. De jonge garde bleef in Engeland achter voor het League Cup-duel met Aston Villa dat met 5-0 verloren ging. De grote meneren reisden af naar Qatar voor het WK voor clubs. Daar schreef Liverpool afgelopen weekend een nieuwe bladzijde in de clubgeschiedenis. Nadat Flamengo met 1-0 werd verslagen door een goal van Roberto Firmino mogen The Reds zich voor het eerst in de historie wereldkampioen noemen. Aangezien Liverpool deze maand ook overwintering in de Champions League veiligstelde en het de voorsprong op Leicester City in de Premier League zag groeien, kan men op Anfield nu al spreken van een zeer succesvolle december.

Liverpool - Toto

Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson ontvangt de wereldbeker.

Onverslaanbaar in eigen huis

Op Boxing Day kan Liverpool een belangrijke stap zetten richting de eerste landstitel sinds 1990. De koploper gaat op bezoek bij nummer twee Leicester City. De verrassende kampioen van 2016 heeft een achterstand van tien punten met een wedstrijd meer gespeeld. Willen The Foxes serieus blijven meedoen om het kampioenschap is een overwinning dus noodzakelijk. In het eigen King Power Stadium is Leicester moeilijk te verslaan; nog geen enkele club slaagde daar dit seizoen in. De recente vorm is echter niet al te goed. Leicester speelde thuis gelijk tegen laagvlieger Norwich City. En afgelopen weekend ging de formatie van trainer Brendan Rodgers met 3-1 ten onder in de topper tegen Manchester City. Aan de vorm van superspits Jamie Vardy ligt het in ieder geval niet. Tegen City maakte hij alweer zijn zeventiende seizoenstreffer. Toch wordt het wel weer eens tijd dat zijn goals een zege opleveren.

Recente historie

Wat zijn de kansen voor Leicester op een overwinning? Kijken we naar het laatste onderlinge duel, op Anfield, zijn die kansen er zeker. Nadat Sadio Mané de score opende, maakte James Maddison tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Maar zoals wel vaker dit seizoen wist Liverpool de winst in de ‘dying seconds’ alsnog over de streep te trekken dankzij een rake penalty van James Milner. Ook in de vier confrontaties daarvoor in de competitie lukte het Leicester nét niet om Liverpool te verslaan. Voor de laatste zege in de Premier League moeten we terug naar 27 februari 2017, toen Leicester in eigen huis met 3-1 won mede door twee doelpunten van Vardy.

Jamie Vardy - Toto

Jamie Vardy is de topscorer van de Premier League met zeventien goals.

Onze voorspelling

Leicester speelt voor haar laatste kans om in de titelrace te blijven, en zal daarom met volle overgave de strijd aan gaan. Bij Liverpool zijn de krachten mogelijk wat weggevloeid in deze drukke maand. Maar de kwaliteit van de kersvers wereldkampioen gaat in onze ogen toch zegevieren. Onze voorspelling is een nipte overwinning voor Liverpool.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?