In Nederland pakte Ajax de dubbel met de Eredivisie en de TOTO KNVB Beker, in Engeland slaagde Manchester City er zelfs in om hun overmacht om te zetten in vier prijzen dit seizoen. Er zijn echter nog twee clubs waarbij de honger naar succes niet gestild is met alleen de landstitel. Zowel Bayern München als Barcelona wonnen de competitie in eigen land en wisten zich te plaatsten voor de bekerfinale. Zaterdag om 20.00 uur treft Bayern RB Leipzig in Berlijn, een uur later klinkt het beginsignaal in Sevilla, voor de finale tussen Barcelona en Valencia.

Kans maken op meer dan € 100 door op deze wedstrijden in te zetten? Lees snel verder hoe jij dit mooie bedrag kunt winnen! 

Ga hier naar alle wedopties!

5 op rij voor Barcelona

Barcelona staat voor een unicum. In de hele geschiedenis van de Copa Del Rey slaagde nog geen enkele club er in om de trofee vijf jaar na elkaar in de lucht te steken. In een vooroorlogs tijdperk konden zowel Athletic Bilbao als Real Madrid, toen nog Madrid FC, de prijs vier keer opeisen, maar de vijfde keer ging het steeds mis. De Catalanen, die met 30 eindoverwinningen de recordhouder zijn in Spanje, zijn er dan ook op gebrand om de eerste te worden die hier wel in slagen. De ploeg van coach Ernesto Valverde moet dan wel Valencia verslaan, naast Athletic Bilbao de enige ploeg uit La Liga waarvan Barcelona dit seizoen nog niet kon winnen. In de competitie slaagde Valencia er twee keer in om Barça op een gelijkspel te houden. Opvallend is ook dat in de drie bekerfinales die beide ploegen onderling uitvochten, er twee keer een verlening nodig was om tot een winnaar te komen. In de twee wedstrijden met verlening trok Barcelona steeds aan het langste eind, de derde onderlinge finale eindigde met een 3-0 overwinning voor Valencia. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Sergi Roberto Lionel Messi

Lionel Messi en co. gaan dit seizoen voor de dubbel.

Afscheid in stijl

In München is de drang naar vernieuwing groter dan ooit. Na een moeilijk seizoen slaagde Der Rekordmeister er op de laatste speeldag toch in om de landstitel te veroveren. Maar binnen de club is men het er unaniem over eens dat er heel wat moet veranderen deze zomer. Daarom werd er besloten om na dit seizoen afscheid te nemen van routiniers Frank Ribéry en Arjen Robben. Beiden namen zaterdag in stijl afscheid van de Allianz Arena, waar ze het publiek jarenlang verwenden met dribbels, doelpunten en assists. Robben speelde maar liefst 308 wedstrijden in tien seizoenen voor Bayern, waarin hij goed was voor 144 doelpunten. Ribéry diende de club zelfs nog twee jaar langer en was goed voor 124 doelpunten in 424 duels. Nadat ze zaterdag hun laatste wedstrijd in de thuishaven in Beieren speelden, trekt het duo dit weekend nog één keer het rode shirt aan voor de bekerfinale tegen RB Leipzig. De twee veteranen zullen er alles aan doen om hun verblijf in Duitsland met een prijs af te sluiten.

Frank Ribery - Toto

Naast Arjen Robben neemt ook Franck Ribéry bij Bayern München afscheid.

Onze voorspelling

In Spanje kunnen ze zich opmaken voor een spannende bekerfinale. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, en Valencia bewees dit seizoen al meerdere keren dat ze in staat zijn om het Barcelona moeilijk te maken. Wij verwachten dat deze wedstrijd pas na verlening en eventueel zelfs strafschoppen beslist zal worden, maar dat het uiteindelijk toch Lionel Messi zal zijn die de trofee de lucht in steekt.

In Duitsland voorspellen wij een gemakkelijke overwinning voor Bayern München. Terwijl RB Leipzig amper ervaring heeft met het spelen van belangrijke wedstrijden, bewees Bayern dit seizoen al verschillende keren dat ze er steeds staan op de beslissende momenten. Toen de nood het hoogst was werd Dortmund met 5-0 vernederd, en toen ze op de laatste speeldag moesten winnen om kampioen te worden werd seizoensrevelatie Eintracht Frankfurt met 5-1 aan de kant geschoven. Wij denken dan ook dat de ploeg van trainer Ralf Rangnick zaterdag het onderspit zal moeten delven tegen de recordkampioenen.

Onze wedtips

FC Barcelona – Valencia CF

Verlengingen in de wedstrijd: Ja > 3.65

RB Leipzig – FC Bayern München

Bayern München wint en meer dan 3,5 goal > 3.10

Zet jij € 10 in op deze weddenschappen, dan maak je kans om meer dan € 100 te winnen!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.