Niet alleen voor ons ‘gewone’ burgers is december een feestmaand. Dat geldt absoluut ook voor de spelers van Liverpool. The Reds wonnen in december al hun wedstrijden, plaatsten zich voor de knock-out fase van de Champions League en bouwden de voorsprong in de Premier League flink uit ten opzichte van Tottenham Hotspur en Manchester City. Zaterdag wacht een nieuwe beproeving tegen Arsenal. Gaat Liverpool ongeslagen het nieuwe jaar in?

Liverpool – Arsenal
29 december 2018
18.30 uur, Anfield, Liverpool

Klik hier om in te zetten op deze kraker!

 

Er zullen weinig mensen op de wereld te vinden zijn die Liverpool geen landstitel gunnen. Een club die bij velen enorm tot de verbeelding spreekt. Het rijke verleden, het iconische Anfield en de hondstrouwe supporters die voor elke wedstrijd uit volle borst het ‘You’ll Never Walk Alone’ ten gehore brengen. Maar er is één ding dat Liverpool als een molensteen om de nek hangt: het uitblijven van een landstitel. De laatste keer dat de club zich de beste van Engeland mocht noemen, hadden we nog nooit van internet gehoord, gaf Lionel Messi zijn eerste trap tegen een bal en was voetbal nog een spel van 11 tegen 11 waarna de Duitsers wonnen. We hebben het over 1990. Het is zeker niet zo dat Liverpool geen successen beleefde nadien. Zo werd er 2001 de UEFA Cup gewonnen en vier jaar later ook de Champions League. Een paar keer waren The Reds dichtbij een landstitel, maar in het zicht van de haven strandde het telkens.

Mohamed Salah Liverpool - Toto

Mo Salah was dit seizoen al vijftien keer trefzeker in alle competities.

Maar dit seizoen gloort daar die langverwachte titel. De contouren van hernieuwd succes werden afgelopen jaargang al zichtbaar, toen Liverpool de finale bereikte van de Champions League, die het overigens wel verloor. Na de zomer werd de opwaartse lijn doorgetrokken. Liverpool begon met zes zeges op rij aan de Premier League. Aan de hand van uitblinkers Mo Salah, Sadio Mané en de nieuwe aankoop Xherdan Shaqiri werd de top van de ranglijst bestormd. Alleen van Chelsea, Manchester City en Arsenal werd niet gewonnen (allemaal remises). Het resulteert in de koppositie op de ranglijst met zes punten voorsprong op nummer twee The Spurs. In de Champions League had Liverpool het moeilijk, maar door een overwinning tegen Napoli op de laatste speeldag ging de ploeg van trainer Jürgen Klopp toch verder in Europa.

Nieuwe oefenmeester

Liverpool treft zaterdag met Arsenal de nummer vijf van de ranglijst. Voor het eerst sinds 22 jaar staat bij The Gunners niet Arsene Wenger aan het roer, maar de Spanjaard Unai Emery, die overkwam van PSG. Hij moet de club zien te leiden naar de eerste landstitel sinds 2004. Voor dit seizoen lijkt dat nu al te hoog gegrepen. De achterstand op Liverpool bedraagt al dertien punten. Mogelijk kan Emery wel succes boeken in de Europa League, waar Arsenal de poulefase glansrijk doorkwam, zonder nederlaag. In de volgende ronde wacht een te nemen horde met BATE Borisov. Het spel van Arsenal is zo nu en dan oogstrelend, maar tegen de topploegen lukt het vaak niet. Het enige aansprekende resultaat was de 4-2 zege op stadsgenoot Tottenham Hotspur.

Unai Emery - Toto

Unai Emery volgde deze zomer Arsene Wenger op als trainer van Arsenal.

Onze voorspelling

Ook nu verwachten wij geen wonderen van Arsenal. Hoewel de Londenaren Liverpool in eigen stadion nog op 1-1 hielden, wordt het op Anfield toch een ander verhaal. Dit seizoen verloor Liverpool namelijk nog geen enkele thuiswedstrijd (zeven zeges, één gelijkspel) en heeft op Anfield al vijf keer op rij niet verloren van Arsenal. De laatste keer dat The Gunners überhaupt wonnen van The Reds was in april 2015. Daarnaast incasseerde Arsenal al 25 goals in negentien duels. Daarom de volgende wedtips:

Liverpool wint met 2-0 > 5.20

Salah scoort en wint met 2-0, 2-1 of 3-1 > 5.50

Doelpunten eerste helft: 1 > 2.37

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.