Het is nog allerminst zeker dat Champions League-winnaar Liverpool na deze week nog in het toernooi zit. Drie weken geleden gingen The Reds in de heenwedstrijd van de achtste finale namelijk met 1-0 onderuit bij Atlético Madrid. Natuurlijk geen onoverkoombare achterstand, maar de ploeg van trainer Diego Simeone is een taaie en moeilijk te verslaan. Het wordt ongetwijfeld een heet avondje op Anfield!

Liverpool – Atlético Madrid
Achtste finale Champions League
11 maart 2020
21.00 uur, Anfield, Liverpool

Bekijk alle wedopties!

De afgelopen weken maakte Liverpool niet de beste fase van het seizoen door. Op 18 februari verloren de mannen van Jürgen Klopp van Atlético. Daarna volgde een uiterst moeizame thuisoverwinning in de Premier League tegen West Ham United (3-2). Iedereen voelde dat de eerste competitienederlaag voor de lijstaanvoerder er aan zat te komen. Dat gebeurde daadwerkelijk op 29 februari. En niet tegen een club van formaat; Watford, dat tegen degradatie strijdt, won in eigen huis met 3-0. Nadat Liverpool vorige week in de FA Cup werd uitgeschakeld door Chelsea spraken sommige voetbalvolgers al over een ‘mini-crisis’. Zover kwam het niet. Zaterdag boekte de koploper een minieme zege op Bournemouth. Omdat ‘concurrent’ Manchester City een dag later de stadsderby verloor van United kan Liverpool mogelijk al volgende week (!) eindelijk die felbegeerde landstitel binnenhalen. En welke wedstrijd staat er dan op het programma? Juist, de Merseyside-derby tegen Everton óp Goodison Park…

Mo Salah - TOTO

Mede door een goal van Mo Salah won Liverpool afgelopen weekend met 2-1 van Bournemouth.

Onverslaanbaar

Het eerste Engelse kampioenschap sinds 1990 is alleen een kwestie van tijd voor Liverpool. Dus eigenlijk kan de echte focus op de Champions League worden gericht. En dat is nodig ook. The Reds moeten een 1-0 achterstand zien goed te maken. Dat hoeft geen probleem te zijn. Op Jordan Henderson na is iedereen fit. Daarnaast is de regerend Europees- en wereldkampioen in eigen huis letterlijk onverslaanbaar dit seizoen. Gekeken naar alle competities wist alleen Napoli in de groepsfase van de Champions League een puntje te pakken op Anfield. Liverpool heeft ook weleens voor moeilijkere comebacks gestaan. Iedere voetbalfan herinnert zich de halve finale van vorig jaar nog wel, toen Liverpool een 3-0 achterstand tegen Barcelona nog goedmaakte.

Atlético-spitsen João Félix (links) en Alavaro Morata scoorden beiden tegen Sevilla (2-2).

Onze voorspelling

Atlético wacht dus een hels karwei. Maar kansloos zijn de Madrilenen zeker niet. Ondanks dat Atlético wel is uitgeschakeld voor de landstitel – de achterstand op koploper Barcelona bedraagt dertien punten – is de nummer vijf van La Liga lastig te kloppen. In de competitie werd er maar vier keer verloren. Dat is zelfs een verliespartij minder dan Barcelona. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Atlético maar liefst twaalf keer gelijkspeelde. Simeone heeft dus een team waartegen menig tegenstander zich stukbijt. Natuurlijk zou Atlético het liefst willen winnen op Anfield, maar het hoeft geen onnodige risico’s te nemen. Een remise volstaat namelijk ook. Neem daarbij dat de ziekenboeg inmiddels zo goed als leeg is, en de excentrieke coach dus zijn sterkste elf kan opstellen. Het kan voor Liverpool dus zomaar eens een bibberend avondje worden. Toch zien wij de thuisploeg, desnoods via verlening, wel doorstoten naar de kwartfinale.

Statistieken

Meer feitjes weten over Liverpool – Atlético Madrid? Check ze HIER!

Programma Champions League

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?