Liverpool staat met de rug tegen de muur. Nadat ze in de heenwedstrijd met 3-0 onderuit gingen tegen Barcelona, wacht de ploeg van Jürgen Klopp dinsdag een loodzware opdracht. Als ze net als vorig jaar de finale van de Champions League willen bereiken, zal er voor The Reds een klein wonder nodig zijn. En laat het nu net Barcelona zijn die al enkele jaren kan rekenen op hun eigen kleine wonder: Lionel Messi.

Liverpool – Barcelona
Halve finale Champions League
6 mei 2019
21.00 uur, Anfield, Liverpool

Waar zet jij op in?

Belofte maakt schuld

Terwijl Liverpool in Engeland één speeldag voor het einde van de competitie nog steeds verwikkeld is in een zenuwslopende titelstrijd met Manchester City, heeft Barcelona in de vaderlandse competitie hun schaapjes al op het droge. Drie wedstrijden voor het einde van de Primera Division kroonde Lionel Messi – wie anders – de Catalanen voor de 26e keer tot kampioen van Spanje. De hoofdprijs in eigen land heeft de honger naar prijzen van Blaugrana echter niet gestild, want de drie opeenvolgende Champions League-titels van eeuwige rivaal Real Madrid doen bij vele supporters pijn. Aan het begin van het seizoen besloot de nummer 10 van Barcelona bij zijn benoeming als nieuwe captain dan ook om de fans te geven waar ze al zo lang op wachten. Voor een volgelopen Camp Nou verraste het Argentijnse wonderkind vriend en vijand met de belofte om dit jaar de cup met de grote oren opnieuw naar de Catalaanse hoofdstad te brengen. Het was een uitspraak die tegenstanders de stuipen op het lijf jaagde, en de vijfvoudige Ballon D’Or-winnaar lijkt er ook alles aan te doen om de daad bij het woord te voegen. Op het kampioenenbal zet de kleine superster zijn woorden kracht bij met twaalf doelpunten en drie assists in slechts negen wedstrijden en journalisten komen woorden te kort om zijn geniale prestaties te bewieroken. Er is voor Messi maar één prijs die telt dit seizoen, en niets of niemand zal hem stoppen. Liverpool is gewaarschuwd.

Salah Firmino - Toto

Mo Salah en Roberto Firmino ontbreken in de return tegen Barcelona.

Gehavend Liverpool

Het leek voor een groot deel van de Liverpool-aanhang na woensdag al een uitzichtloze situatie, en het werd er dit weekend niet meteen beter op. Bij een moeizame overwinning tegen Newcastle United viel Egyptische sterspeler Mohamed Salah in het slotkwartier uit met een hoofdblessure. Na een botsing met Newcastle United-doelman Martin Dubravka moest de Farao het veld op een brancard verlaten. De schade mag dan wel minder erg zijn dan men aanvankelijk dacht, maar de confrontatie met Barcelona komt voor hem te vroeg. Wie er ook zeker niet bij is tegen de Catalanen, is Roberto Firmino. De Braziliaan liep eind april een liesblessure op en is niet speelklaar voor dinsdag. Dat nieuws werd bevestigd door coach Jürgen Klopp tijdens de persconferentie na hun duel met The Magpies afgelopen weekend. De Duitser zit met de handen in het haar, want van zijn indrukwekkende voorhoede is alleen Sadio Mané zeker inzetbaar voor de return tegen Barcelona. Het is maar afwachten hoe Liverpool deze leegtes in het elftal zal opvangen. Het lijkt een onmogelijke opdracht voor The Reds, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Onze voorspelling

Liverpool heeft geen andere optie dan met een enorme aanvalsdrift aan de wedstrijd te beginnen om nog kans te maken op een ticket voor de finale. Ze zullen in al deze drang naar voren Messi echter geen seconde uit het oog mogen verliezen, want de kleine tovenaar zal er alles aan doen om zijn belofte nogmaals kracht bij te zetten. Eén doelpunt van de bezoekers zou betekenen dat Liverpool Marc-André Ter Stegen vijf keer zal moeten passeren, wat met de gehavende aanvalslinie onbegonnen werk is. Wij verwachten dat Liverpool met goede intenties aan de wedstrijd begint, maar dat ze nog voor de rust door Messi en co. weggetikt zullen worden.

Onze wedtips

Winst Barcelona > 2.75

Halftime/Fulltime: Barcelona/Barcelona > 4.65

Messi scoort eerste goal en wint > 8.50 

Statistieken

Meer feitjes weten over Liverpool – Barcelona? Check ze HIER!

Programma CL

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?