De strijd om de landstitel mag dit jaar dan alles behalve spannend zijn geweest in Engeland, de strijd om de Europese tickets is dat zeker wel! Chelsea kan zich woensdag als derde verzekeren van een plaats in de Champions League. Dan moet het wel winnen bij kampioen Liverpool.

Liverpool – Chelsea
Premier League
22 juli 2020
21.15 uur, Anfield Road, Liverpool

Bekijk alle wedopties!

De top-4 van de Premier League plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. Liverpool en runner-up Manchester City zijn al zeker van een startbewijs voor het miljardenbal. Voor de andere twee plekken komen nog drie teams in aanmerking. Naast Chelsea zijn dat Leicester City en Manchester United. Afgelopen zondag schoot Leicester zich lelijk in de voet. Bij Tottenham Hotspur werd met 3-0 verloren. Daardoor heeft de landskampioen van 2016 nu de slechtste papieren. Het staat weliswaar maar één punt achter op Chelsea en in punten gelijk met United, maar heeft in tegenstelling tot beide concurrenten niet twee, maar nog maar één wedstrijd te gaan.

Nieuw avontuur

Door de nederlaag van Leicester is Chelsea bij winst op Liverpool zeker van een nieuw avontuur in de Champions League. De Londenaren zijn er begin augustus ook nog bij als de editie van dit seizoen wordt hervat. Een langer verblijf lijkt wel uitgesloten. In maart verloor Chelsea de heenwedstrijd tegen Bayern München in de achtste finale op Stamford Bridge met 0-3. Afgelopen weekend plaatste de ploeg van Frank Lampard zich wel voor de finale van de FA Cup. Op Wembley was Chelsea met 3-1 veel te sterk voor Manchester United. Die overtuigende overwinning volgde op een reeks moeizame wedstrijden van The Blues. Tussen twee krappe overwinningen op Crystal Palace (2-3) en het al gedegradeerde Norwich City (1-0) ging het hard onderuit bij Sheffield United: 3-0.

Chelsea plaatste zich via een overtuigende 3-1 overwinning op Manchester United voor de finale van de FA Cup

Voorspelling TOTO

Of Chelsea in staat moet worden geacht te winnen bij Liverpool, is daarom nog maar de vraag. De kampioen freewheelt de laatste weken weliswaar naar het einde van de competitie, maar in eigen huis verliest het zelden tot nooit. Tegen Burnley speelde Liverpool vorige week met 1-1 gelijk. Daarmee bleef het voor de 58e keer op rij ongeslagen op Anfield Road in de Premier League. Wij denken dat Chelsea zich donderdag nog niet plaatst voor de Champions League en de reeks van Liverpool dit seizoen niet ten einde komt.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?