Nu de interlandbreak voorbij is, gaan de reguliere competities weer van start. In Engeland is er geen sprake van een rustig begin, want op zondag staat met de wedstrijd tussen Liverpool en Tottenham Hotspur meteen een topper op het programma. De Spurs doen er alles aan om zich van de derde plaats te verzekeren, terwijl ze bij Liverpool dan weer verweven zijn in een spannende titelstrijd met Manchester City. Beide ploegen zijn er dus op gebrand om te winnen, waardoor we ons mogen opmaken voor een spectaculaire wedstrijd.

Liverpool – Tottenham Hotspur
Premier League
31 maart 2019
17.30 uur, Anfield, Liverpool

Klik hier voor alle wedopties!

De kracht van Anfield

Het is geen geheim dat Liverpool dankzij het mythische Anfield kan rekenen op een sterke thuisreputatie, en ook tegen Tottenham is dit niet anders. De laatste keer dat de Spurs er in slaagden om drie punten mee te nemen uit Liverpool, was in mei 2011. De Londense club kon toen dankzij doelpunten van Luka Modric en Rafael van der Vaart de thuisploeg met een 0-2 overwinning aan de kant schuiven. Sindsdien lukte het hen in negen onderlinge duels op Anfield niet meer om The Reds te verslaan. Er lijkt echter wel beterschap op komst, want in de laatste vier confrontaties slaagde Tottenham er twee keer in om het team van Jürgen Klopp tot een gelijkspel te dwingen. De vraag blijft natuurlijk of ze ook zondag een resultaat zullen kunnen neerzetten, want met slechts vier punten uit hun laatste vijf Premier League wedstrijden verkeren de Spurs duidelijk in een vormdip.

Salah Firmino Mané - Toto

Het gouden Liverpool-trio in één beeld gevangen: Mo Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané.

Herboren Liverpool

Bij Liverpool leven ze met een heel ander gevoel naar deze wedstrijd toe. Na een mindere reeks in februari met vier gelijke spelen uit zes wedstrijden, lijken Virgil van Dijk en co weer naar hun beste vorm toe te groeien. Het geloof in de titel is groter dan ooit nu ze opnieuw de koppositie van concurrent Manchester City overnamen, al moet erbij vermeld worden dat zij wel een wedstrijd minder gespeeld hebben. Daarnaast nam ook het vertrouwen toe nadat in de Champions League Duitse recordkampioen Bayern München zonder veel moeite werd uitgeschakeld. Deze glansrijke overwinning had echter ook een duister kantje, want al in de eerste helft moest Jordan Henderson, captain van The Reds, het veld verlaten met een blessure. Ook Xherdan Shaqiri, de supersub die deze zomer overgenomen werd van Stoke City, zal deze wedstrijd vanaf de tribune moeten volgen. De sterspeler van Zwitserland viel net voor de interlandbreak uit met een enkelblessure. Gelukkig voor Liverpool kunnen ze voor de doelpunten rekenen op hun vaste trio met Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohammed Salah. De drie aanvallers waren in het totaal al goed voor 45 van de 70 doelpunten van Liverpool in de Premier League en boezemen met hun snelheid angst in bij elke verdediging.

Onze voorspelling

Terwijl Tottenham op zoek is naar zijn beste vorm, heeft Liverpool zichzelf opnieuw gevonden. Gesterkt door een ongetwijfeld uitverkocht stadion zullen The Reds er alles aan doen om de titeldroom levend te houden en dus staat Tottenham voor een loodzware en bijna onmogelijke opgave. Voor de doelpunten zal er gekeken worden naar Harry Kane, die tijdens de beide interlands van Engeland tot scoren kwam, maar we denken dat zijn ‘torinstinct’ niet genoeg zal zijn omdat van het aanvallende trio van Liverpool te overtreffen. We verwachten een overwinning voor de thuisploeg in een wedstrijd waar meer dan twee doelpunten gemaakt zullen worden.

Onze wedtips

Liverpool wint en scoort meer dan 2,5 keer > 2.16

Harry Kane scoort > 2.63

Liverpool wint en beide teams scoren > 3.00

Statistieken

Meer feitjes weten over Liverpool – Tottenham Hotspur? Check ze HIER!

Programma Premier League Stand Premier League

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.