De wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool had zomaar eens de beslissing kunnen brengen in de strijd om de landstitel. Zover is het niet gekomen. Door de nederlaag van City bij Chelsea was Liverpool niet meer te achterhalen, en werd het kampioen zonder te spelen. Desondanks blijft het natuurlijk wel een duel om naar uit te kijken. We blikken vooruit met aan het eind drie heerlijke wedtips!

Manchester City – Liverpool
Premier League
2 juli 2020
21.15 uur, Etihad Stadium, Manchester

Bekijk alle wedopties!

Manchester City wist eigenlijk al vóór de coronacrisis dat het geen kans meer had de Premier League-titel te prolongeren. De achterstand op Liverpool was zo immens, dat het een kwestie van tijd was voordat The Reds zich na 30 jaar weer eens de beste van Engeland mochten noemen. Vorige week donderdag kon het rode gedeelte van Liverpool eindelijk juichen, nadat City door Chelsea op een nederlaag getrakteerd werd. Niet de gedroomde landstitel; op het veld binnengehaald en met dagenlang festiviteiten. Maar zodra het weer kan, wordt dat ongetwijfeld goed ingehaald.

Head to head Man. City-Liverpool

Manchester City is licht in het voordeel in onderlinge duels op eigen terrein.

Hongerige teams

Omdat Liverpool zich al kampioen mag noemen, staat er in het duel met Manchester City niets meer op het spel behalve de eer. En eer is voor beide teams genoeg om er vol voor te gaan. Misschien geldt dat nog het meest voor Liverpool. De ploeg van trainer Jürgen Klopp is al uitgeschakeld in de FA Cup en kan de Champions League-titel niet meer verdedigen nadat Atlético Madrid in de achtste finale te sterk bleek. Voor de koploper rest dus alleen het seizoen in de Premier League in stijl afronden. Bij City zijn de rollen omgedraaid; uitgespeeld in de competitie, maar nog wel actief in het bekertoernooi en de Champions League. Het is niet de verwachting dat de mannen van Pep Guardiola daardoor gas terug nemen. De halve finale van de FA Cup tegen Arsenal wordt pas 19 juli gespeeld, de Champions League in augustus. We zien dus ongetwijfeld twee hongerige teams op het veld staan.

TOTO voorspelling

Op basis van de ranglijst zou het eenvoudig zijn om Liverpool als favoriet aan te wijzen voor deze wedstrijd. 23 punten meer dan City, dat is nogal een behoorlijk verschil. Eerder dit seizoen won Liverpool de wedstrijd op Anfield met 3-1. Maar winnen op bezoek bij City, dat deed de kersvers landskampioen al even niet meer in de Premier League. Dat gebeurde vijf jaar geleden voor het laatst (1-4). Op basis daarvan dichten wij de thuisploeg nét iets meer kans toe.

Statistieken

Meer feitjes weten over Manchester City – Liverpool? Check ze HIER!

Programma Premier League Stand Premier League

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?