Het duel tussen Manchester City en Olympique Lyonnais vormt het sluitstuk van de kwartfinales van de Champions League. Je zou het misschien niet denken, maar voor beide clubs zou het bereiken van de halve finale historisch zijn. Zowel City als Lyon slaagde daar slechts één keer eerder in. Als laatstgenoemde daar nu weer in slaagt, zou dat een absolute stunt zijn. Een vooruitblik met lekkere wedtips!

Manchester City – Olympique Lyonnais
Kwartfinale Champions League
15 augustus 2020
21.00 uur, Estádio José Alvalade, Lissabon

Bekijk alle wedopties!

In de intro gaven we aan dat het een stunt zou zijn als Olympique Lyonnais Manchester City weet uit te schakelen. Maar een week geleden achtten de kenners het ook onwaarschijnlijk dat de Fransen het ‘grote’ Juventus zouden elimineren. Het gebeurde wel. Na de 1-0 thuiszege in februari volstond in Turijn een 2-1 nederlaag. Dat ene belangrijke doelpunt werd vanaf de stip, met een ‘Panenka’, gemaakt door Memphis Depay. De Oranje-international lag er een half jaar uit door een gescheurde kruisband. Voor hem kwam de coronacrisis niet heel slecht uit. Memphis dreigde het EK te missen en de resterende wedstrijden met zijn club. Het EK is naar 2021 verplaatst, en omdat de Champions League nu pas wordt afgemaakt, kan de aanvaller nog van grote waarde zijn voor Lyon.

Memphis Depay - TOTO

Met een ‘Panenka’ zorgde Memphis voor de belangrijke treffer van Lyon tegen Juventus.

Voormalig Eredivisie-spelers

De selectie van Lyon heeft een totale marktwaarde van €358 miljoen. Dat staat in schril contrast met die van City: €1,07 miljard. Echte grote namen zien we dus niet in de groep die trainer Rudi Garcia tot zijn beschikking heeft. Maar wel spelers met een verleden in de Eredivisie. Naast Memphis staat er met Kenny Tete nog een Nederlander onder contract bij Lyon. De rechtsback is nooit een vaste basisklant, maar pikt zijn minuten wel mee. Dat geldt ook voor voormalig Ajacied en Vitessenaar Bertrand Traoré. Centrale verdediger Marcelo, die drie seizoenen het shirt van PSV droeg, mag wel altijd rekenen op een plek bij de eerste elf.

Nu wel succes in CL?

Manchester City behoeft eigenlijk weinig introductie. De formatie van Pep Guardiola draait al jaren mee in de top van Engeland en Europa. Alhoewel je bij dat laatste nog je vraagtekens kunt zetten. Ondanks de enorme potentie met spelers als Raheem Sterling, Kevin De Bruyne en Gabriel Jesus blijft City in de Champions League vaak steken in de kwartfinale of zelfs eerder. Eén keer lukte het wel tot de halve finale door te stoten; in 2016 werden The Citizens door Real Madrid uitgeschakeld. Er zal veel aan gelegen zijn nu wél verder te komen in de Champions League. Deze editie, met één duel vanaf de kwartfinales, lijkt daarvoor de ideale mogelijkheid voor City.

Kevin De Bruyne - TOTO

Kevin De Bruyne is een van de sterspelers bij Manchester City.

Voorspelling TOTO

In de return van de achtste finale tegen Real (2-1) werd City flink in het zadel geholpen door de Spaans kampioen dankzij twee fouten van Raphaël Varane. Dat doet echter weinig af aan het spel van City, dat bij vlagen weer oogstrelend was. Lyon moest tegen Juventus vooral tegenhouden en azen op een snelle uitbraak. Dat beeld wordt voor zaterdag niet anders. Lyon moet hopen dat City zich stukbijt op de defensie om dan de voorwaartsen (lees: Memphis) zo snel mogelijk in stelling te brengen. Wij verwachten alleen dat het surplus aan kwaliteit van de Engelsen de doorslag gaat geven.

TOTO wedtips

Man. City wint met 1-0, 2-0 of 3-0 > 2.40

Sterling maakt laatste doelpunt > 4.50

Man. City wint tweede helft met handicap -1 > 2.75

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?