Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Toen de laatste bal in de Champions League op 11 maart rolde, kon niemand bedenken dat ons leven er voor lange tijd totaal anders uit ging zien. Hoewel het coronavirus vijf maanden later weer lijkt op te laaien, gaat de Champions League wel verder. En hoe. Manchester City – Real Madrid is een duel om je vingers bij af te likken.

Manchester City – Real Madrid
Achtste finale Champions League
7 augustus 2020
21.00 uur, Etihad Stadium, Manchester

Bekijk alle wedopties!

Lang bleef het onduidelijk of de Champions League en Europa League wel hervat zouden worden en zo ja, op welke manier. Op 17 juni schepte de UEFA duidelijkheid. De restanten van de Europese toernooien worden vanaf de kwartfinales op neutrale locaties in Portugal en Duitsland afgewerkt. Er vindt geen dubbele ontmoeting plaats tussen twee clubs, maar één. De Champions League wordt uitgespeeld in twee stadions in Lissabon. Binnen een tijdsbestek van anderhalve week staan daar de kwartfinales, halve finales en finale (op 23 augustus) op de rol. Er moeten echter nog wel enkele returns in de achtste finales gespeeld worden. Dat gebeurt ‘gewoon’ bij de thuisspelende club.

Liverpool - TOTO

De komende weken wordt duidelijk wie Liverpool opvolgt als Champions League-winnaar.

Onverslaanbaar

De absolute kraker van die returns is Manchester City – Real Madrid. Bij de heenwedstrijd, op 26 februari in Santiago Bernabéu, wist de nummer twee van Engeland in het laatste kwartier een 1-0 achterstand om te zetten in een 1-2 zege dankzij goals van Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne. Die nederlaag leed Real in een mindere fase van het seizoen. Vlak voor de coronacrisis verspeelde de formatie van Zinedine Zidane veel punten. Hoe anders was dat na de hervatting van La Liga, halverwege juni. De Koninklijke bleek onverslaanbaar getuige de tien overwinningen op rij. Door die eindsprint mocht Real zich na drie jaar weer de beste van Spanje noemen.

Schorsing ontlopen

Toen City weer aan de Premier League begon, wist het dat het weinig meer te winnen of te verliezen had. De achterstand op koploper Liverpool bedroeg al 22 punten. En voor het mislopen van Champions League-voetbal hoefden The Citizens ook niet bang te zijn. Tenminste, niet wat betreft de ranglijst. Want er hing de club wel een Europese schorsing boven het hoofd, vanwege het schenden van de financiële regels. Die schorsing werd opgeheven, misschien wel de grootse overwinning voor City van de afgelopen maanden. De Engelsen maakte nog wel kans op de FA Cup, maar werd door Arsenal uitgeschakeld in de halve finale. Het échte doel is voor City al jaren het winnen van de Champions League. Zou het in een afgeslankte toernooivorm dan wel een keer lukken?

Kevin De Bruyne - TOTO

Met een rake penalty zorgde Kevin De Bruyne voor de 1-2 zege van City in de heenwedstrijd.

Voorspelling TOTO

Kijken we naar de quoteringen, dan is City de favoriet. Is dat wel terecht? De ploeg van Pep Guardiola won weliswaar de laatste vijf competitiewedstrijden met doelcijfers 21 voor en één tegen, maar dat gebeurde tegen mindere goden. Toen het er tegen Arsenal in de FA Cup echt om ging, gaf City niet thuis. Real verspeelde alleen in de laatste wedstrijd punten, maar toen was het al kampioen. We mogen dus wel stellen dat 13-voudig winnaar van de Europa Cup I/Champions League in vorm is. Wij denken dat de Spanjaarden winnen in Manchester, maar het zal niet genoeg zijn om de kwartfinale te bereiken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?