De FA Cup, het oudste voetbaltoernooi ter wereld. Zaterdag wordt alweer de 138e finale gespeeld van het Engelse bekertoernooi. Op Wembley staan kersvers kampioen Manchester City en Watford tegenover elkaar. The Citizens gaan op voor de vierde prijs van dit seizoen. Watford wist nog nooit een grote prijs te winnen. Uiteraard is City de grote favoriet, maar dat was de club ook in haar laatste FA Cup-finale in 2013, toen het ‘nietige’ Wigan Athletic verrassend met de beker aan de haal ging. Een vooruitblik.

Manchester City – Watford
Finale FA Cup
18 mei 2019
18.00 uur, Wembley, Londen

Bekijk hier alle wedopties!

Tot de allerlaatste speeldag was het onzeker of Manchester City de titel in de Premier League zou prolongeren. Liverpool zat de ploeg van Pep Guardiola maandenlang op de hielen, maar City hield uiteindelijk stand. Zelf won het afgelopen zondag bij Brighton & Hove Albion. Liverpool pakte ook drie punten tegen koste van Wolverhampton Wanderers. Dat was niet genoeg om voor het eerst sinds 1990 kampioen van Engeland te worden. Met één punt verschil veroverde City voor de zesde keer in de clubhistorie de titel. Na de Community Shield en de League Cup betekende dat alweer de derde prijs van dit seizoen. De belangrijkste, de Champions League, ging echter aan de neus de club voorbij. In een zinderende kwartfinale bleek Tottenham Hotspur uiteindelijk te sterk. Of City de FA Cup zaterdag nou wint of niet, dat zal altijd een smetje op het seizoen blijven.

Pep Guardiola - Toto

Kan Pep Guardiola zijn ploeg nog één keer klaarstomen voor de FA Cup-finale?

Gemotiveerde spelers

Maar toch, drie prijzen in één jaar winnen is al uniek. Laat staan vier. City zal er op Wembley dan ook zeker niet met de pet naar gooien. Helemaal als Guardiola kiest om spelers op te stellen die de laatste tijd niet verzekerd waren van een basisplek, zoals Gabriel Jesus, Leroy Sané en Riyad Mahrez. De selectie van City is in de breedte zo sterk dat dat nauwelijks een verzwakking zou betekenen. Sané en co. zijn ongetwijfeld wel extra gemotiveerd. En dat is nodig ook in een wedstrijd als de FA Cup-finale, die altijd op zich staat.

Oog van de naald

Watford staat aan de vooravond van de tweede Cupfinal in de clubgeschiedenis. In 1984 gingen The Hornets ten onder tegen Everton. Die finaleplek kwam toen niet helemaal als een verrassing, want Watford werd het seizoen daarvoor tweede in de competitie. Dat is nog altijd de beste klassering ooit. Ook dit seizoen maakt de club een goed jaar door. Watford stond in september zelfs even derde, nadat het de eerste vier wedstrijden op rij had gewonnen. Die positie wist de club van Daryl Janmaat niet vast te houden. Desalniettemin is plek elf in de eindrangschikking een geweldige prestatie. Ook in de FA Cup gooide Watford hoge ogen. Onderweg naar de finale werden drie Premier League-clubs uitgeschakeld. In de halve finale kroop Watford door het oog van de naald toen The Wolves ondanks een 2-0 achterstand alsnog werden verslagen in de verlenging. Kunnen The Hornets wederom zo stunten?

Daryl Janmaat - Toto

Daryl Janmaat hoopt op een basisplaats bij Watford.

Onze voorspelling

Wij verwachten niet dat Manchester City moeite zal hebben met Watford. Ook al speelt de ‘tweede garnituur’ bij de landskampioen, dan nog zijn ze vele malen beter. City won in de competitie ‘slechts’ met 2-1 en 3-1 van Watford. Zo’n kleine zege voorspellen wij ook voor de FA Cup-finale.

Onze wedtips

City wint met 3-1 > 9.75

City wint beide helften > 2.40

City wint met twee goals verschil > 3.90

Statistieken

Meer feitjes weten over Manchester City – Watford? Check ze HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.