Het is eigenlijk de enige echte klassieker in Engeland: Manchester United – Liverpool. Een wedstrijd tussen de twee succesvolste clubs met twintig landstitels (United) en achttien landstitels (Liverpool). Manchester United won het kampioenschap voor de laatste keer in 2013. Een nieuwe titel zit er dit jaar niet meer in. Voor Liverpool is het nog langer geleden, 1990. The Reds zijn in een hevige strijd verwikkeld met Manchester City om de koppositie, en mogen zich geen misstap veroorloven.

Manchester United – Liverpool
Premier League
24 februari 2019
15.05 uur, Old Trafford, Manchester

Klik hier voor alle wedopties!

 

Dat United nu al uitgeschakeld is voor de titel, heeft het vooral te wijten aan de slechte seizoenstart. De club was lange tijd te vinden tussen de zesde en zelfs dertiende plek op de ranglijst. Maar na het ontslag van trainer José Mourinho (na de 3-1 nederlaag op Anfield tegen Liverpool) ging het weer bergopwaarts. Onder de nieuwe oefenmeester Ole Gunnar Solksjaer klom United naar een vierde plek en werd er slechts één keer verloren in dertien wedstrijden. De Noor lijkt een gouden hand te hebben. Er gaan al stemmen op om hem definitief aan te stellen.

Terugkeer aanvalsduo?

Maar wie kritisch kijkt naar de tegenstanders die United heeft getroffen, mag concluderen dat het niet allemaal topploegen waren, op Tottenham (0-1 zege) en Chelsea (0-2 overwinning in FA Cup) na. In de achtste finale van de Champions League gingen The Red Devils tamelijk kansloos onderuit tegen Paris Saint-Germain met 0-2. Die wedstrijd was in meerdere opzichten een forse tegenvaller, want met Anthony Martial en Jesse Lingard vielen er twee aanvallers uit. Solksjaer hoopt tegen Liverpool weer over beiden te kunnen beschikken. Voor de rest lijkt hij zijn sterkste elf op te kunnen stellen, op aanvoerder José Valencia na, die al enige tijd uit de roulatie is.

Virgil van Dijk - Toto

Virgil van Dijk keert weer terug bij Liverpool na een schorsing.

Bij Liverpool is er de laatste weken wat zand in de motor gekomen. Er waren gelijke spelen tegen Leicester City, West Ham United en afgelopen week in de Champions League tegen Bayern München. Manchester City is in de competitie inmiddels op hetzelfde puntenaantal gekomen als Liverpool (65). The Reds hebben wel één duel minder gespeeld. Een overwinning zou dus wel weer eens tijd worden. Maar winnen op Old Trafford, dat doet Liverpool al een tijdje niet meer. Dat gebeurde vijf jaar geleden voor het laatst. Om dat nu wel voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat trainer Jürgen Klopp weer een beroep kan doen op Virgil van Dijk, die tegen Bayern München geschorst was. Joe Gomez, Dejan Lovren en Alex Oxlade-Chamberlain doen zeker niet mee.

Onze voorspelling

Gezien de quoteringen is Liverpool favoriet (2.88 tegenover 3.05 voor United). Maar gezien de goede reeks waarmee de thuisploeg bezig is, en het feit dat Liverpool het nu wat minder doet, in onze voorspelling een gelijkspel.

Onze wedtips

Een gelijkspel > 3.50

Oneven aantal goals eerste helft > 2.10

Er wordt minder dan 2,5 keer gescoord > 2.00

Statistieken

Meer feitjes weten over Manchester United – Liverpool? Check ze HIER!

Programma Premier League Stand Premier League

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.