De Manchester Derby. Een wedstrijd die altijd op zich staat. Maar deze keer gaat de strijd tussen Manchester United en Manchester City gepaard met extra veel belangen. United staat namelijk zesde in de Premier League, en moet bij de eerste vier eindigen om Champions League-voetbal veilig te stellen. Voor City is dit duel de laatste serieuze horde op weg naar prolongatie van de landstitel. Bij een gelijkspel of nederlaag moeten The Citizens, met nog drie wedstrijden te spelen, de koppositie aan Liverpool laten. Het kan dus niet anders dan een kraker worden op Old Trafford.

Manchester United – Manchester City
Premier League
24 april 2019
21.00 uur, Old Trafford, Manchester

Klik hier voor alle wedopties!

Al maanden is de titelrace in Engeland een zinderende strijd tussen Manchester City en Liverpool. Het is constant stuivertje wisselen tussen beiden aan kop van de ranglijst. Op dit moment geniet Liverpool een voorsprong van twee punten op City. Daarbij moet wel worden aangetekend dat The Reds één wedstrijd meer speelden. De mannen van Pep Guardiola moeten woensdag dus winnen om over Liverpool heen te gaan. Gezien het resterende programma van beide clubs is dat zelfs een must. Liverpool speelt nog drie wedstrijden tegen achtereenvolgens Huddersfield Town (thuis), Newcastle United (uit) en Wolverhampton Wanderers (thuis), waarvan The Wolves met de tiende plek de hoogst geklasseerde tegenstander is. City moet, na het duel met United, nog op bezoek bij Burnley en Brighton en ontvangt Leicester City. Het programma van Liverpool lijkt dus wat gemakkelijker, maar het valt niet uit te sluiten dat de formatie van Jürgen Klopp last krijgt van titelstress, gezien het feit dat het zo lang geleden is (1990!) dat The Reds landskampioen werden.

Ole Gunnar Solskjær - Toto

Ole Gunnar Solskjær heeft een hoop werk te verrichten na de 4-0 nederlaag tegen Everton.

Recht zetten

Voor nu heeft City alles nog in eigen hand. Gezien de quoteringen zijn ze de torenhoge favoriet tegen United (1.44 om 6.05). Niet zo vreemd als je het verschil op de ranglijst in ogenschouw neemt. City staat maar liefst 22 punten voor. Daarnaast is het ook even geleden dat United in eigen huis wist te winnen van de stadsgenoot. In de competitie gebeurde dat voor het laatst op 12 april 2015. Bovendien verkeren The Mancunians niet bepaald in vorm. Sinds de sensationele 1-3 overwinning bij Paris Saint-Germain begin maart speelde United acht wedstrijden (alle competities), waarvan het er slechts twee won. Dieptepunt was afgelopen weekend toen United op een 4-0 nederlaag werd getrakteerd door Everton. De mannen van trainer Ole Gunnar Solskjær hebben dus wat recht te zetten voor eigen publiek.

Zwak verdedigen

Weliswaar verloor City sinds de winterstop pas twee keer, maar je kunt niet stellen dat de ploeg in vorm is. De 1-0 nederlaag in de Champions League tegen Tottenham Hotspur bleek uiteindelijk funest om de halve finale te bereiken, omdat City in een zinderende return niet verder kwam dat een 4-3 zege. De verdediging zag er in die wedstrijd niet al te goed uit. Ook afgelopen weekend was dat het geval, toen The Citizens het in de competitie ook opnamen tegen The Spurs. Dat er met 1-0 werd gewonnen, was vooral de danken aan uitstekend keeperswerk van Ederson. Ander minpuntje in dat duel was het uitvallen van Kevin de Bruyne, waardoor hij woensdag niet mee kan doen.

Phil Foden - Toto

Phil Foden maakte tegen Tottenham Hotspur de enige treffer.

Onze voorspelling

United heeft drie punten achterstand op plek vier, wat recht geeft op de Champions League volgend seizoen. De ploeg zal dus gebrand zijn op een resultaat. Maar City verslaan, dat zien wij niet gebeuren. We houden het op een gelijkspel.

Statistieken

Meer feitjes weten over United – City? Check ze HIER!

Programma Premier League Stand Premier League

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.