Het is misschien wel dé kraker in de poulefase van de Afrika Cup: Marokko – Ivoorkust. Twee landen die niet tot de absolute topfavorieten behoren, maar zeker wel tot de gevaarlijke outsiders. Marokko en Ivoorkust troffen elkaar al achttien keer eerder, en kijkend naar de onderlinge balans (Marokko vijf zeges, Ivoorkust zes zeges en vijf gelijke spelen) belooft het vrijdag in Caïro een spannende pot te worden.

Marokko – Ivoorkust
Poule D Afrika Cup
28 juni 2019
19.00 uur, Al-Salamstadion, Caïro

Bekijk hier alle wedopties!

Marokko begon afgelopen zondag uiterst moeizaam aan de Afrika Cup van 2019. Namibië is een tegenstander die de Leeuwen van de Atlas normaal gesproken moeten kunnen oprollen. Tegen Namibië werd duidelijk waarom Marokko in 2019 nog geen interland wist te winnen. De formatie van bondscoach Hervé Renard had de hele wedstrijd een overwicht, maar wist dat niet om te zetten in kansen. Pas halverwege de tweede helft loste Hakim Ziyech een schot die nipt werd gered door de doelman. Uiteindelijk ging Marokko één minuut voor tijd alsnog met de drie punten aan de haal. Daar had het wel een eigen doelpunt voor nodig van Itamunua Keimuine. Er moet nog een hoop beter, maar de eerste overwinning is in ieder geval binnen.

WEDTIP
Marokko scoort één keer > 2.26

Marokko - Toto

Opluchting bij Marokko na de late winnende treffer tegen Namibië.

Afscheid

Bij Ivoorkust heeft de gouden generatie de afgelopen jaren langzaam afscheid genomen. Mannen als Didier Drogba, Kolo Touré en Yaya Touré zijn al een tijdje gestopt, en dat is te merken aan de prestaties. In 2015 won Ivoorkust de Afrika Cup nog. Twee jaar later werden De Olifanten al in de groepsfase uitgeschakeld. Het liep ook kwalificatie voor het WK van 2018 mis. Voor het eerst sinds 2002 was Ivoorkust er niet bij op een wereldkampioenschap. Inmiddels is het land afgezakt naar de 62e plek op de FIFA-ranking, waar de Afrikanen in 2013 nog twaalfde stonden.

Nederlands tintje

Ivoorkust kan dus wel weer eens een succesje gebruiken. Dat doet het zonder grote sterspelers à la Drogba. Er zijn wel namen die eraan komen, zoals de 22-jarige AC Milan-middenvelder Franck Yannick Kessié, maar is nog geen gearriveerde speler. De bekendste naam is Serge Aurier. De aanvoerder verdient zijn geld bij Tottenham Hotspur, maar kwam daar afgelopen seizoen nauwelijks in actie. Mede door blessureleed. Aan het team zit ook een Nederlands tintje. ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon is al jaren een vaste waarde bij Ivoorkust. Ook Wilfried Bony (ex-Vitesse) behoort tot de selectie. De spits zat in de eerste wedstrijd tegen Zuid-Afrika op de bank. De Ivorianen wonnen wel met 1-0 dankzij een doelpunt van een andere spits, Jonathan Kodjia.

WEDTIP
Uitslag tweede helft: 0-1 voor Ivoorkust > 3.75

Franck Kessié - Toto

Ivoriaan Franck Kessié (links) is bij AC Milan een vaste waarde.

Onze voorspelling

Zowel Marokko als Ivoorkust begon dus met een nipte zege aan het toernooi. Het land dat vrijdag wint, plaatst zich zo goed als zeker voor de volgende ronde. En wie zien wij dan als favoriet? Het zal dicht bij elkaar liggen, maar wij gaan voor Ivoorkust. Zoals eerder genoemd is Marokko bezig aan een matige reeks. Ivoorkust heeft daarentegen slechts één van de zes interlands van 2019 verloren. Het vertrouwen bij De Olifanten is dus groter en zien wij hen dan ook winnen.

WEDTIP
Ivoorkust wint de wedstrijd > 2.62

Statistieken

Meer weten over Marokko – Ivoorkust? Klik dan HIER.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?