Aanstaande zaterdag- op zondagnacht staat het UFC-gevecht van de eeuw op de planning. Eindelijk staan Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov oog in oog met elkaar in Las Vegas. Natuurlijk biedt Toto vele wedopties aan voor dit op voorhand al heerlijke gevecht!

Conor McGregor – Khabib Nurmagomedov
7 oktober 2018, 5.20 uur, Las Vegas

Waar zet jij op in bij dit gevecht?

 

McGregor stapte voor de laatste keer in de octagon in november 2016, waar hij de wereldtitel van Alvarez afpakte. Voor het eerst in de geschiedenis van de UFC wist een vechter tegelijkertijd een titel te behalen in twee verschillende gewichtsklassen. De 30-jarige Ier verloor voor het laatst in zijn UFC-carrière in maart 2016 van Nate Diaz. McGregor won in totaal 21 partijen en verloor er drie. Zijn laatste optreden was tegen Floyd Mayweather. Dit was een bokswedstrijd en geen MMA-gevecht en in de tiende ronde stak de ongeslagen Mayweather beide handen als winnaar in de lucht.

Ongeslagen

Nurmagomedov’s laatste gevecht was in april 2018 waar hij Al Laquinta domineerde. Vijf rondes lang was de Rus heer en meester en won verdiend de UFC Lightweight Championship-titel. Daarvoor vocht hij nog in december 2017 en Nurmagomedov versloeg toen Edson Barboza. De huidige kampioen is dus veel actiever geweest dan McGregor, echter heeft Nurmagomedov in het verleden wel te kampen gehad met gewichtsproblemen. Is dit deze keer wederom een probleem geweest of is de weight-cut soepel verlopen? Deze aspecten hebben veel invloed op de conditie. De Rus (‘The Eagle’) beschikt overigens over een uitstekend record, want Nurmagomedov is vooralsnog ongeslagen (26-0).

Type gevecht

De vraag is of Nurmagomedov een antwoord heeft op de counter punches van McGregor en de southpaw vechtstijl van de Ier. Daarentegen is het een noodzaak dat McGregor’s take-down verdediging op scherp staat. Het gaat in feite een gevecht worden tussen een worstelaar en een bokser. Door de intense bokstraining kunnen we verwachten dat McGregor zijn linkerhand/stoot nog scherper is geworden.

McGregor’s reach is 188 centimeter en dit is in het voordeel van de Ier. Nurmagomedov’s bereik is maar 178 centimeter en aangezien hij een worstelaar is, moet hij de afstand dichten om een aanval in te zetten. Dit fysieke gegeven kan dus voordelig zijn voor ‘The Notorious’. McGregor beschikt ook over meer knock-out power, want 86% van zijn partijen won hij via KO/TKO.

Het publiek zal naar verwachting vol achter McGregor staan en de Ierse fans staan bekend om het produceren van een intense sfeer tijdens sportevenementen. Dit zal vermoedelijk in het voordeel van hem werken. Nurmagomedov is bij het grote publiek namelijk minder geliefd.

Onze voorspelling

In het verleden heeft McGregor’s uithoudingsvermogen hem weleens in de steek gelaten. Vooral in het gevecht tegen Diaz en Mayweather. UFC 229 is een titelgevecht, dus op papier kan de wedstrijd uit vijf rondes van vijf minuten bestaan. Beide hebben slechts één keer vijf rondes gevochten in de UFC, dus het voorspellen van aantal rondes is een leuke wedoptie.

Het duel kan wat ons betreft beide kanten op gaan. Deze wedtips kunnen voor jou interessant zijn:

Nurmagomedov wint in ronde 3 of 4 > 5.50

McGregor wint op KO > 2.20

Verdere programma UFC 229

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov
Tony Ferguson vs. Anthony Pettis
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Michelle Waterson vs. Felice Herrig

Let op: dit programma staat nog niet definitief vast.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.