Na het debacle in Parijs speelt het Nederlands Elftal in Amsterdam tegen Bulgarije. Wil Oranje nog kans maken op het WK dan moet het winnen. Lees hier de voorbeschouwing.

Nederland – Bulgarije
3 september 2017
18.00, Johan Cruijff Arena

Onze voorspelling: Nederland wint @ 1,22

Voor de wedstrijd tegen Frankrijk was er onder de spelers en onder een deel van de achterban hoop op een goed resultaat. Die hoop bleek ongegrond. Oranje werd in Parijs te kijk gezet en was kansloos. De Fransen waren sterker, fitter en hadden technisch meer vernuft. Nederland kon eigenlijk alleen achter de bal aanrennen en heeft geen moment aanspraak gemaakt op een resultaat. Het verloor dan ook terecht met maar liefst 4-0. De grootste nederlaag sinds 1961, toen verloor het in een oefenwedstrijd van België.

Desalniettemin kwam er na het laatste fluitsignaal een goed bericht uit Bulgarije. Daar had het thuisland met 3-2 van Zweden gewonnen. Dit heeft als gevolg dat Oranje nog een kans heeft op het WK, dan moet het wel de resterende drie wedstrijden winnen  en dan zal het zich eventueel plaatsen voor de play offs. Te starten met a.s. zondag thuis tegen Bulgarije. In de vorige wedstrijd had het team van Dick Advocaat de grootste moeite met de Bulgaren. Toen werd er eigenlijk ook kansloos verloren, met 2-0. Ondanks dat er veel vertrouwen is in een goed resultaat thuis tegen Bulgarije, zal dit bij voorbaat zeker geen gewonnen wedstrijd zijn. Bulgarije maakt namelijk ook nog kans op het WK. En gezien de recente thuisoverwinning tegen Zweden komen zij met veel vertrouwen naar Amsterdam toe. Dat vertrouwen dat Oranje nu waarschijnlijk mist.

Het liep totaal niet bij Nederland tegen Frankrijk. Automatismen ontbraken. Spelers die de kar moet trekken (Arjen Robben, Wesley Sneijder, Kevin Strootman & Georginio Wijnaldum) kwamen niet in hun spel zoals ze dat wel bij hun club spelen. Het is te hopen dat Dick Advocaat en Ruud Gullit de komende dagen het nog lukt om enige automatismen in het spel te krijgen. Kevin Strootman is na zijn rode kaart in ieder geval geschorst en zal vermoedelijk door Tonny Vilhena vervangen worden, die aardig inviel tegen Les Blues.

Onze voorspelling: Nederland wint. Oranje zal met de steun van het thuispubliek niet af willen gaan. Het moet winnen. Daarbij is Bulgarije een tegenstander die op papier minder individuele kwaliteit heeft. Nu het mes op de keel staat bij Nederland zullen spelers als Robben en Sneijder het verschil gaan maken.

Nederland wint – Je krijgt 1,22 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.