Heel vaak komt het niet voor dat het Nederlands Elftal een prijs kan veroveren. Laat staan in de afgelopen jaren. Om achter die slechte periode definitief een punt te zetten, zou winst van de Nations League natuurlijk een prachtig tastbaar resultaat zijn. Om de finale van dit nieuwe toernooi te bereiken (tegen Portugal of Zwitserland), moet Oranje donderdag wel zien af te rekenen met de halve finalist van het afgelopen WK: Engeland.

Nederland – Engeland
Halve finale Nations League
6 juni 2019
20.45 uur, Estádio D. Afonso Henriques, Guimarães (Por)

Bekijk hier alle wedopties!

Precies een jaar geleden waren 32 landen volop in voorbereiding op het WK dat een week later zou beginnen in Rusland. Hoe anders was dat voor Nederland. Ronald Koeman had sinds een aantal maanden de Oranje-selectie onder zij hoede en was daarmee begonnen aan een nieuwe fase die tot succes moest gaan leiden op het EK van 2020. Er werd definitief afscheid genomen van de oude garde (Wesley Sneijder, Arjen Robben). Langzamerhand paste Koeman de nieuwe generatie in (Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong). Met name na het WK begonnen de prestaties én het spel beter te worden. In een Nations League-poule met de wereldkampioenen van 2014 (Duitsland) en 2018 (Frankrijk) werd Nederland kansloos geacht. Hoe anders liep het. Oranje speelde Duitsland en Frankrijk bij tijd en wijle van de mat. Met name de 2-0 thuiszege op de Fransen maakte een hoop indruk. Door het 2-2 gelijkspel bij onze Oosterburen kroonde het Nederlands Elftal zich zelfs tot winnaar van de poule. Daardoor mogen Koeman en zijn mannen zich nu opmaken voor de Final Four in Portugal.

Dumfries De Ligt De Jong

Teleurstelling bij Oranje na de thuisnederlaag tegen Duitsland.

Tikje

Waar het eind 2018 vooral hosanna was rondom Oranje, daar kreeg de ploeg in maart toch een tikje te verwerken. In de kwalificatie voor het EK stuitte Nederland andermaal op Duitsland. In de Johan Cruijff Arena keek de thuisploeg na ruim een half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Dankzij goals van De Ligt en Memphis werd de stand gelijk getrokken, maar in blessuretijd zorgde Nico Schulz dat de drie punten toch meegingen naar Duitsland. Nog geen man overboord voor EK. Toch zal die nederlaag niet helemaal lekker hebben gevoeld. Mocht er al sprake zijn van een mindere sfeer, dan was die maandag helemaal verdwenen toen kersverse Champions League-winnaars Georgino Wijnaldum en aanvoerder Virgil van Dijk zich bij de selectie voegden. Wellicht kan hun euforie de hele groep een flinke boost geven.

Harry Kane - Toto

Kan Harry Kane voor de vierde interland op rij tot scoren komen?

Geweldig jaar

Ook bij Engeland lopen een aantal Champions League-winnaars rond. Maar ook spelers die finale juist verloren. De belangrijkste is Tottenham-aanvaller Harry Kane. Na blessureleed maakte hij zijn rentree weer in de finale tegen Liverpool. De aanvoerder van het Engels team kon niet tot scoren komen. Dat is iets wat Kane doorgaans wel doet bij de nationale ploeg; 22 keer in 37 interlands. De spits werd ook topscorer van het afgelopen WK met zes doelpunten. Na dat toernooi, waar Engeland als vierde eindigde, bleef de formatie van bondscoach Gareth Southgate goede resultaten boeken. Alleen de eerste wedstrijd na het WK ging verloren (1-2 van Spanje). Toch plaatste Engeland zich voor de Final Four van de Nations League door Spanje uit wel te verslaan en vier punten te pakken tegen Kroatië. Het zou een kroon zijn op het geweldige jaar mocht Engeland de Nations League ook winnen. Toch voorspellen wij een overwinning voor Oranje. Als je daarop inzet, kan dat heel lucratief zijn!

Onze wedtips

Nederland wint > 2.90

Er wordt een kopgoal gescoord > 2.90

Memphis scoort en wint met 1-0, 2-0 of 2-1 > 8.00

Statistieken

Meer weten over Nederland – Engeland? Klik dan HIER.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?