Een nieuwe coach, nieuw elan. Gaat het duo Advocaat / Gullit het Nederlands Elftal naar het WK in Rusland loodsen? Voor de belangrijke wedstrijden eind augustus (Frankrijk) en begin september (Bulgarije), speelt Nederland eerst nog tegen Luxemburg. Lees hieronder een voorbeschouwing van deze wedstrijd.

Onze voorspelling: 3-0

Dick Advocaat heeft al prijs gegeven dat Wesley Sneijder op het middenveld gaat spelen en daarmee recordinternational gaat worden. Dit betekent bijna automatisch dat Nederland met een echte ‘10’ gaat spelen en dat het middenveld moet bestaan uit 2 andere middenvelder die verdedigend kunnen denken. Met een ‘box to box’-speler als Wijnaldum en een echte defensieve middenvelder als Strootman steekt het middenveld goed in elkaar. Dat Nederland zo’n 70% balbezit gaat hebben zal geen verrassing zijn, maar wat wel belangrijk gaat zijn wíe is in balbezit.

Het centrale duo achterin, De Vrij en Hoedt, kennen elkaar erg goed en spelen samen bij Lazio. Het feit dat ze gewend zijn om in 3-mansverdediging te spelen en dat ze 51 tegendoelpunten te verwerken kregen mag tegen Luxemburg geen probleem zijn. Hoedt is wel de veel betere passer en het lijkt er daarom op dat Nederland vooral over de linkerkant aan voetballen gaat komen. De Vrij en Veltman acht ik toch voetballend minder dan Blind en Hoedt.

Luxemburg weet dat zij de grote underdog zijn en komen absoluut niet of de fans te vermaken, maar kan Nederland dit wel? Ik verwacht dat Nederland in de 1e helft veel moet investeren in een hoog baltempo om daar later de vruchten van te plukken. Luxemburg gaat het misschien wel een uur lukken om Nederland tegen te houden, maar dat kost zoveel kracht dat Nederland na rust nog aardig aan scoren toe komt.

Voorspelling: Nederland (3) – Luxemburg (0)

Gelijkspel / Nederland  Halftime / Fulltime – Je krijgt 4,71 keer je inleg terug.
Hoeveel doelpunten scoort Nederland in de 1e helft? Minder dan 1,5 – Je krijgt 1,70 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?