Na 42 avonden darten vanuit de woonkamer is de PDC Home Tour toe aan de finale. Nog vier darters maken kans op de eindzege van het eerste online dartstoernooi ooit: Nathan Aspinall, Gary Anderson, Jonny Clayton én onze landgenoot Jelle Klaasen. Kan The Cobra in de Champions Group zorgen voor een nieuwe stunt en het toernooi op zijn naam schrijven?

Klaasen bereikte de finale door een tweede plaats in zijn halve finale groep. De Brabander won achtereenvolgens van Dave Chisnall en Mike De Decker en omdat ook Gary Anderson zijn twee eerste partijen had gewonnen waren Klaasen en Anderson nog voor hun onderlinge confrontatie al zeker van de eindstrijd. De Schot won het duel om de eer vervolgens met 2-6. In de andere halve finale groep was de spanning een stuk groter. Na vier wedstrijden hadden alle darters één wedstrijd gewonnen en gaven de laatste wedstrijden de doorslag. Aspinall versloeg Joe Cullen met 6-5 en Clayton rekende met 6-1 af met Rob Cross.

Ongeslagen Anderson

Hét verhaal van deze eerste PDC Home Tour is natuurlijk het verhaal van Anderson. De tweevoudig wereldkampioen moest vlak voor zijn eerste ronde wedstrijden afzeggen omdat zijn wifi-verbinding te zwak bleek. De verbinding werd gemaakt en Anderson kreeg later in het toernooi een herkansing. De Schot greep deze kans met beide handen aan. Met negen overwinningen op rij stroomde Anderson ongeslagen door naar de finale. Dat lukte Clayton ook bijna. De Welshman bereikte zonder verliespartij de halve finale, waarin hij vervolgens onderuit ging tegen Aspinall.

Gary Anderson - TOTO

Dé man van het toernooi, Gary Anderson. Van niet kunnen deelnemen door een zwakke wifi-verbinding tot ongeslagen finalist.

Voorspellingen TOTO

Met Aspinall, Anderson en Clayton als tegenstanders geldt Klaasen uiteraard niet als favoriet in deze Championship Group. De Nederlander is de grote outsider en het winnen van de Home Tour zou een regelrechte stunt zijn. Maar kansloos, dat is Klaasen niet. Eerder dit toernooi rekende de nummer 48 van de wereld ook al af met wereldkampioen Peter Wright. Zorgt Klaasen voor een laatste stunt?

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?