De PDC Home Tour is toe aan de zesde reeks van vier speelavonden en daarin is het de beurt aan nummer vier van de wereld Rob Cross. Ook komen met Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Derek Telnekes weer drie Nederlanders in actie en staat er met Krzystof Ratajski naast Cross nog een top-20 speler aan de thuisoche. TOTO Extra blikt vooruit naar Groep 21 tot en met 24!

Maik Kuivenhoven en Vincent van der Meer slaagden er dinsdag niet in de tweede ronde te bereiken. Onze landgenoten kwamen er allebei niet aan te pas tegen Glen Durrant en Justin Pipe. Het Nederlandse onderonsje werd gewonnen door Kuivenhoven, die daardoor derde in de groep werd. Woensdagavond komt Jermaine Wattimena nog in actie. Hij vervangt Jeffrey de Zwaan, die met een schouderblessure zijn deelname af moest zeggen. Wattimena kan de vierde Nederlander worden die zich plaatst voor de vierde ronde. Donderdag, vrijdag en zaterdag krijgen Telnekes, Noppert en Van Duijvenbode de kans.

Donderdag en vrijdag: Cross, Telnekes en Noppert

Telnekes trof het bij de indeling niet. De jonge darter uit Deventer, nummer 93 van de wereld, is bij de loting gekoppeld aan oud-wereldkampioen Cross en ook de Belg Dimitri van den Bergh (28) zit in Groep 21. De vierde darter in deze poule is William Borland (104). Ook Noppert treft een dag later een top-10 speler. Noppert, zelf 25e op de Order of Merit, treft met Ian White de nummer 10. James Wilson (40) en Jesus Noguera (127) vervolledigen de groep.

Krzystof Ratajski - TOTO

De Pool Krzystof Ratasjki is inmiddels opgeklommen tot de 18e plaats van de PDC Order of Merit

Zaterdan en zondag: Van Duijvenbode en Ratajski

Van Duijvenbode ontloopt in Groep 23 de wereldtoppers. De nummer 77 van de wereld neemt het zaterdag op tegen Kyle Anderson (40), Martin Schindler (51) en Daniel Larsson (131). De zesde sessie van de PDC Home Tour wordt een dag later afgesloten met Groep 24, waarin Ratajski (18) ingedeeld is in een sterke groep. Zijn tegenstanders zijn Jamie Hughes (41), Dario Labanauskas (50) en Toni Alcinas (61).

Onze voorspelling

Van de drie Nederlanders heeft Noppert wellicht de grootste kans op het bereiken van de volgende ronde. Noppert moet in staat worden geacht af te rekenen met Noguera en Wilson en kan op een goede dag zeker stunten tegen White. Ook voor Van Duijvenbode liggen er kansen, de onderlinge verschillen in zijn groep lijken op voorhand erg klein. Voor Telnekes zien we het met de aanwezigheid van Cross en Van den Bergh somber in. Groepswinst zou een enorme sensatie zijn, maar er zijn gekkere dingen gebeurd dit toernooi!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?