De PDC heeft de loting voor de tweede serie groepswedstrijden van de Home Tour verricht. Deze reeks komt er één Nederlander in actie: Jelle Klaasen. De BDO-wereldkampioen van 2006 komt donderdag in actie. Ook onder andere James Wade, Luke Humphries en Jonny Clayton worden thuis aan de oche verwacht. Welke vier darters plaatsen zich voor de knock-outfase van de Home Tour?

Nog voor de eerste pijl werd gegooid, was het deelnemersveld van de Home Tour al beroofd van een van ’s werelds beste darters. Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson zag zijn deelname vlak voor de start in het water vallen. Reden: de wifi-verbinding van de Schot was niet sterk genoeg voor de eisen van de PDC. Ook voor twee wereldtoppers die wel in actie kwamen was het toernooi van korte duur. Regerend wereldkampioen Peter Wright werd op de eerste speeldag uitgeschakeld en voor nummer drie van de wereldranglijst Gerwyn Price viel een dag later het doek. Ook voor de Nederlanders Niels Zonneveld en Jan Dekker zit de Home Tour er alweer op. Geert Nentjes behaalde maandagavond wel de knock-outfase.

Gary Anderson - TOTO

Een te zwakke internetverbinding hield Gary Anderson van deelname aan de PDC Home Tour af

Maandag en dinsdag: Humphries en Wade

Het toernooi gaat verder met de groepen 5 tot en met 8. Dinsdag is het de beurt aan Luke Humphries. De Brit is een van de grootste talenten in de dartswereld en zorgde dit seizoen voor een unicum door als eerste challenger ooit in de Premier League zijn wedstrijd te winnen. Bij de Home Tour neemt Cool Hand Luke het op tegen Nick Kenny (159), Devon Pedersen (56) en Joe Murnan (72). Woensdag krijgen we met James Wade weer een top-10 speler in actie te zien. The Machine is ingedeeld in een groep met Adrian Gray (83), Andy Boulton (68) en Ryan Searle (42).

Donderdag en vrijdag: Klaasen en Clayton

Klaasen is donderdag de vierde Nederlander die in actie komt bij de Home Tour. De Brabander treft in Groep 6 Gabriel Clemens (38), Ryan Meikle (117) en Gavin Carlin (74) en heeft daarmee een goede kans op het bereiken van de volgende ronde. Vrijdag sluit Clayton, de nummer 15 van de Order of Merit, het tweede gedeelte van de groepsfase af. Om de tweede ronde te bereiken moet de Welshman afrekenen met Adam Hunt (115), Richard North (55) en David Pallett (87).

Onze voorspelling

In onze voorbeschouwing op de eerste wedstrijden van de Home Tour spraken we al de verwachting uit dat de verschillen tussen de darters in deze setting wel eens kleiner zouden kunnen zijn dan bij een normaal toernooi. Dat werd bevestigd door de vroege exit van zowel Wright als Price. Alleen Dave Chisnall slaagde er voorlopig nog in als grote favoriet de tweede ronde te bereiken. Toch rekenen wij de komende dagen op de op papier sterkste spelers. Met als uitzondering Groep 6, waar we succes voor Klaasen verwachten!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?