De PDC Home Tour is alweer op de helft van de groepsfase. De bond heeft de loting voor de groepen 17 tot en met 20 inmiddels verricht. In deze groepen komen we drie Nederlanders tegen en helaas spelen twee landgenoten tegen elkaar. TOTO Extra blikt weer vooruit op de komende avonden in de PDC Home Tour!

De teller van aantal Nederlanders dat zich geplaatst heeft voor de tweede ronde bleef afgelopen week op drie steken. Ron Meulenkamp wist zich donderdag niet bij Geert Nentjes, Jelle Klaasen en Martijn Kleermaker te voegen. Meulenkamp won net als Chris Dobey twee keer, maar in het onderlinge treffen was de Brit met 5-1 een maatje te groot voor The Bomb. In de vijfde sessie krijgen Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Meer en Maik Kuivenhoven de kans zich bij het eerder genoemde drietal te scharen. Maar onze landgenoten troffen het bij de loting niet.

Glen Durrant - TOTO

Maik Kuivenhoven en Vincent van der Meer stuiten in Groep 19 onder andere op Glen Durrant, de nummer 19 van de wereld

Zondag en maandag: Henderson, Bunting en Huybrechts

Op de eerste twee avonden van sessie vijf geen Nederlanders. Zondag is het de beurt aan John Henderson. De Schot is de nummer 21 van de wereld en heeft over zijn loting niet te klagen. Highlander speelt zondag tegen Gary Blades (113), Krzystof Kciuk (geen ranking) en Damon Heta (106). Groep 18 is op papier een stuk zwaarder. Daarin vinden we de nummer 17 van de wereld Stephen Bunting en onze Zuiderbuur Kim Huybrechts (36). Zij nemen het naast tegen elkaar op tegen Harald Leitinger (134) en Nathan Derry (96).

Dinsdag en woensdag: Van der Meer, Kuivenhoven en De Zwaan

Op dinsdag is het tijd voor een primeur. Voor het eerst deze Home Tour spelen twee Nederlanders tegen elkaar. Die eer komt toe aan Van der Meer (85) en Kuivenhoven (79). Beide Westlanders spelen in de derde wedstrijd van de avond tegen elkaar. De grote favoriet in Groep 19 is Glen Durrant, nummer 19 van de wereld en koploper in de gestaakte Premier League. De groep wordt vervolledigd door Justin Pipe (54). De Zwaan komt woensdag in actie. The Black Cobra is de huidige nummer 21 op de PDC Order of Merit en treft met Joe Cullen de nummer 16. De Zwaan opent tegen John Michael (85), speelt dan tegen Cullen en treft als laatste Ryan Murray (135).

Onze voorspelling

In deze Home Tour is veel mogelijk, maar dat alle drie de Nederlanders zich de komende dagen voor de laatste 32 plaatsen niet. De kans is zelfs groot dat geen van de drie de volgende ronde haalt. Met name voor Van der Meer en Kuivenhoven wordt dat met de aanwezigheid van Durrant een behoorlijke opdracht, en ook Pipe is op papier beter dan onze twee landgenoten. Wij verwachten dan ook geen Nederlandse verrassing in Groep 19. De Zwaan zien we wel een ronde verder komen, net als Henderson en Huybrechts.

Update
De Zwaan heeft zich met een schouderblessure af moeten melden voor de Home Tour. Zijn plaats wordt ingenomen door Jermaine Wattimena. The Machine Gun, zoals de bijnaam van Wattimena luidt, is de huidige nummer 24 van de wereld en is tegen Cullen, Murray en Michael absoluut niet kansloos!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?