De PDC Home Tour gaat woensdag verder met de vierde reeks van vier groepen. In dit gedeelte komen we met Ron Meulenkamp één Nederlander tegen. Om de tweede ronde te bereiken zal onze landgenoot onder andere af moeten rekenen met Chris Dobey. Wie nog meer in actie komen in Groep 13 tot en met Groep 16, lees je in onze voorbeschouwing!

Zaterdag zorgde Martijn Kleermaker voor een daverende verrassing. The Dutch Giant opende de avond met een klinkende overwinning op Michael Smith, de verliezend WK-finalist van 2019 en nummer vijf van de wereld. Kleermaker kwam tegen BullyBoy met 0-3 achter maar won vervolgens vijf legs op rij en daarmee de wedstrijd. Ook zijn tweede partij won Kleermaker, waardoor de darter uit Hierden zich ondanks een nederlaag in de laatste wedstrijd op mag gaan maken voor de knock-outfase. Voor Mike van Duivenbode waren de druiven zuur. De Zuid-Hollandse darter versloeg Simon Whitlock en won net als Kleermaker nog één andere wedstrijd, maar werd op onderling resultaat tweede achter Alan Tabern.

Tweede kans

Voor Van Duivenbode wacht mogelijk nog wel een tweede kans. Omdat niet alle 128 tourkaarthouders van de PDC zich hebben ingeschreven voor het eerste digitale toernooi van de bond (bijvoorbeeld Michael van Gerwen) komt een aantal spelers later in het toernooi opnieuw in actie. Wie dat zullen zijn, is nog niet bekend.

Woensdag en donderdag: Beaton, Meulenkamp en Dobey

In Groep 13 komen we woensdag Steve Beaton tegen. The Bronzed Adonis werd in 1996 wereldkampioen op Lakeside en behoort anno 2020 met een 26e plaats op de PDC Order of Merit nog altijd tot de beste darters ter wereld. In de Home Tour neemt Beaton het op tegen Callan Rydz (nummer 120 van de wereld), Matthew Edgar (63) en Carl Wilkinson (89). Een dag later komen Meulenkamp (49) en Dobey (20) in actie. Onze landgenoot opent de avond tegen Kai Fan Leung (99), speelt daarna tegen Dobey en sluit af tegen Ciaran Teehan (111).

Steve Beaton, bijgenaamd The Bronzed Adonis, werd in 1996 wereldkampioen bij de BDO en is anno 2020 nog altijd de nummer 27 van de wereld

Vrijdag en zaterdag: Webster en Evans

In Groep 15 komt vrijdag Darren Webster in actie. De nummer 27 van de wereld is niet in de lastigste groep van allemaal ingedeeld. Bradley Brooks (121), Scott Baker (73) en Andy Hamilton (105) zijn de tegenstanders van Webster. Ook Groep 16 is een op papier weinig spectaculaire groep. Ricky Evans is als 29e van de wereld de hoogst geplaatste. De Engelsman neemt het op tegen Martin Atkins (103), Christian Bunse (80) en Jeff Smith (92).

Onze voorspelling

De groepen van vrijdag en zaterdag mogen dan op papier niet de meest spectaculaire groepen zijn, de darters zullen erg aan elkaar gewaagd zijn en dus liggen er mooie verrassingen op de loer! In Groep 16 zien we kansen voor Bunse, die bij de laatste Players Championship op 15 maart via onder andere een overwinning op Vincent van der Voort nog de laatste 16 haalde. Ook is het uitkijken naar de verrichtingen van de pas 20-jarige Brooks. Zonder de druk die bij een echte wedstrijd komt kijken zou het Britse talent zomaar eens kunnen verrassen tegen Webster. En kan Meulenkamp stunten tegen Dobey? Er zijn gekkere dingen gebeurd dit toernooi!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?