De PDC Home Tour is alweer toe aan de derde serie van vier groepen. Daarin komen twee Nederlanders in actie, maken twee top-10 spelers hun opwachting en verschijnt een tovenaar thuis aan de oche. Wie dat zijn en wat de verwachtingen voor Groep 9 t/m 12 zijn, lees je in deze voorbeschouwing!

Acht darters hebben zich inmiddels geplaatst voor de knock-outfase van de Home Tour. Onder hen twee Nederlanders. In de eerste reeks wist Geert Nentjes de volgende ronde te halen en afgelopen donderdag won Jelle Klaasen zijn groep. Dat ging niet helemaal vlekkeloos. In zijn partij tegen de Duitser Gabriel Clemens leek de Brabander een pijl op dubbel 20 te missen maar claimde toch de leg gewonnen te hebben. Velen betichtten Klaasen van vals spel, maar op Twitter toonde de BDO wereldkampioen van 2006 bewijs dat hij daadwerkelijk de dubbel had uitgegooid. In de komende sessie krijgen Mike van Duivenbode en Martijn Kleermaker de kans zich bij Nentjes en Klaasen te voegen.

Jelle Klaasen - TOTO

Ophef rond Jelle Klaasen, die ten onrechte werd beschuldigd van vals spel in zijn partij tegen Gabriel Clemens

Zaterdag en zondag: Smith, Kleermaker en Aspinall

Kleermaker (101e op de wereldranglijst) moet dan wel afrekenen met Smith, verliezend WK-finalist van 2019 en nummer vijf van de wereld. Kleermaker en Bully Boy spelen zaterdag de eerste wedstrijd tegen elkaar. Groep 9 bestaat verder uit Harry Ward (64) en Matt Clark (82). Op zondag is het de beurt aan Nathan Aspinall. De Engelsman, nummer zeven op de PDC Order of Merit, neemt het op tegen drie landgenoten: Steve Brown (116), Ryan Joyce (44) en Simon Stevenson (65).

Maandag en dinsdag: Van Duivenbode, Whitlock en Hopp

Van Duivenbode (98) is ingedeeld in Groep 11 en treft daarin niemand minder dan Simon Whitlock. De Australiër, bijgenaam The Wizard, is momenteel de nummer 14 van de wereld en behoort al sinds 2002 tot de wereldtop. Whitlock en Van Duivenbode nemen het naast tegen elkaar ook op tegen Kirk Shepherd (78) en Alan Tabern (97). Op de laatste dag van deze sessie zien we de jonge Duitser Max Hopp (23) in actie. Zijn voornaamste tegenstander op papier is de nummer 30 van de wereld, Keegan Brown. De andere darters in deze groep zijn de Belg Mike De Decker (100) en Conan Whitehead (75).

Onze voorspelling

Als verwacht blijkt de Home Tour een lastig te voorspellen toernooi. De onderlinge verschillen tussen de darters zijn nu externe factoren als publiek en druk wegvallen erg klein. En dus zijn er al de nodige verrassingen geweest. Ook in deze sessie lijken surprises niet ver weg. Of dat van de Nederlandse inbreng gaat komen wagen we te betwijfelen. Wel zien we bijvoorbeeld kansen voor Joyce om te stunten tegen Aspinall.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?