Met Jelle Klaasen als enige overgebleven Nederlandse troef is de PDC Home Tour gevorderd tot de laatste fase van het toernooi. Woensdag en donderdag staan de halve finales op het programma, vrijdag worden de laatste wedstrijden gespeeld. Dan wordt duidelijk wie de winnaar wordt van het allereerste online dartstoernooi van de PDC. Maar eerst dus de halve finales. Wie plaatst zich voor de eindstrijd?

Zoals we gewend zijn dit toernooi worden ook de halve finales en de finale afgewerkt in een poulesysteem. De acht winnaars van de vorige ronde zijn ingedeeld in twee groepen van vier. Van beide groepen plaatsen de beste twee zich voor de finale, de zogenaamde Champions Group. Net als bij de laatste 32 is de wedstrijdlengte best of 11 legs.

Klaasen in op papier makkelijkste groep

Klaasen, zelf de nummer 48 van de wereld,  komt woensdag in de eerste halve finale in actie. Onze landgenoot treft met Gary Anderson (9) één top-10 speler en met Dave Chisnall de nummer 11 van de Order of Merit. Mike De Decker is de vierde darter in deze groep. Met zijn 100positie op de wereldranglijst is de Vlaamse verrassing de laagst geklasseerde speler in de halve finales. De tweede groep lijkt op papier een stuk sterker. Rob Cross (4), Nathan Aspinall (7) , Jonny Clayton (15) en Joe Cullen (16) zijn allen top-20 spelers.

Gary Anderson - TOTO

Eén van de tegenstanders van Jelle Klaasen in de halve finale is de nog ongeslagen Gary Anderson

Voorspellingen TOTO

Maar klasseringen op de wereldranglijst zeggen in deze fase van het toernooi weinig meer. Anderson en Chisnall lieten in de eerdere rondes zien uitstekend met de bijzondere omstandigheden om te kunnen gaan. Zo verloor Anderson nog geen enkele wedstrijd en liet Chisnall nog maar één steekje vallen. Het zal voor Klaasen een heidens karwei worden zich bij de laatste vier te voegen. Dat geldt in de andere groep voor alle darters. De verschillen zijn erg klein, en dus moeten we naar de cijfers kijken. Van alle darters in de vorige ronde gooide Clayton het hoogste gemiddelde over drie partijen. Trekt de Welshman die lijn door, dan kan hij voor een kleine verrassing zorgen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?