De tweede ronde van de PDC Home Tour is op de helft. In de tweede serie van vier groepen komt met Martijn Kleermaker de laatste Nederlandse troef in actie. Ook top-10 spelers Rob Cross en Nathan Aspinall gaan zich proberen te kwalificeren voor de halve finales.

Jelle Klaasen zorgde op de eerste dag van de tweede ronde voor een daverende verrassing. Onze landgenoot plaatste zich ten koste van Cristo Reyes, Ryan Murray én wereldkampioen Peter Wright voor de halve finale. Ook de Belg Mike de Decker zorgde voor een stunt, door af te rekenen met top-20 spelers Stephen Bunting en Glen Durrant. Vrijdagavond lukte het Geert Nentjes niet zich bij Klaasen en De Decker te voegen. Nentjes verloor in een rechtstreeks duel om de groepswinst van Dave Chisnall. Gary Anderson plaatste zich wel voor de halve finales. De Schot kende geen verbindingsproblemen en was vooral in zijn partij tegen Luke Humphries indrukwekkend. Anderson won met 6-1 en gooide 110 gemiddeld.

Gary Anderson - TOTO

Gary Anderson plaatste zich met overmacht voor de halve finales van de PDC Home Tour

Zaterdag en zondag: Cross, Kleermaker en Cullen

Cross (nummer 4 op de PDC Order of Merit) verschijnt zaterdag aan de oche in zijn huiskamer voor zijn tweede ronde wedstrijden. De wereldkampioen van 2018 neemt het achtereenvolgens op tegen de Zweed Daniel Larsson (130), Ryan Searle (42) en Luke Woodhouse (57). Op papier geen overdreven lastige poule voor Voltage, die in de eerste ronde alle wedstrijden won. Op zondag is het de beurt aan Kleermaker. De darter uit Harderwijk, zelf de nummer 101 van de wereld, treft met Joe Cullen (16) en Chris Dobey (20) twee top-20 spelers. De vierde darter in deze poule is Canadees Jeff Smith (92).

Dinsdag en woensdag: Aspinall, Clayton en Hopp

Net als Cross mag ook Aspinall (7) niet klagen over de loting. Jamie Hughes (41) is na Aspinall de hoogst geklasseerde darter. Met de Portugees José de Sousa (59) en de Spanjaard Jesús Noguera (127) die de groep compleet maken mag Aspinall eigenlijk geen problemen hebben. In de laatste groep van deze tweede ronde is Jonny Clayton (15) de hoogst geplaatste speler. De jonge Duitser Max Hopp (24) is zijn op papier grootste tegenstader. De Britten Carl Wilkinson (89) en Scott Waites (102) zijn de outsiders in deze groep.

Voorspellingen TOTO

Voor Kleermaker is de Home Tour met een plek in de tweede ronde eigenlijk al geslaagd. Als relatief onbekende darter schakelde onze landgenoot in de eerste ronde Bully Boy Michael Smith uit, de nummer vijf van de wereld. Maar kan Kleermaker het ook tegen twee top-20 spelers? Het zal een lastige opgave worden, maar gezien zijn overwinning op Smith geen onoverkomelijke. Groepswinst van Kleermaker levert je ook nog eens 6,5 keer je inleg op. Durf jij het aan?

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?