Na een weekje rust gaat de PDC Home Tour dinsdagavond verder met de tweede ronde. De 32 groepswinnaars van de eerste ronde zijn weer ingedeeld in groepen van vier en de acht nummers één gaan verder naar de kwartfinales. In de eerste vier poules komen we twee van de drie nog overgebleven Nederlanders tegen. Tegen wie ze spelen en wat hun kansen zijn op een plekje in de kwartfinales, lees je in deze voorbeschouwing.

Als de eerste ronde van het eerste online darttoernooi van de PDC ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat darten vanuit huis toch wat anders is dan darten op een groot podium. Liefst acht van de 32 groepen werden gewonnen door darters buiten de top-100 van de wereldranglijst. Vooral onder de top zijn de verschillen zonder de druk van het grote podium klein en kan iedereen van iedereen winnen.

Price grootste slachtoffer

Van de twaalf Nederlanders die in actie kwamen bij het eerste online toernooi van de PDC wisten alleen Jelle Klaasen, Geert Nentjes en Martijn Kleermaker zich bij de laatste 32 te scharen. Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Mike van Duivenbode en Ron Meulenkamp kregen twee kansen, maar redden het beide keren niet. Het grootste slachtoffer in de eerste ronde was Gerwyn Price. De nummer drie van de wereld slaagde er in twee pogingen niet in een plekje bij de laatste 32 te veroveren.

Peter Wright - TOTO

Peter Wright plaatste zich in de herkansing voor de tweede ronde, waarin de wereldkampioen speelt tegen Jelle Klaasen

Dinsdag en woensdag: Wright, Klaasen en Durrant

Het eerste woord in de tweede ronde is aan de wereldkampioen. Peter Wright werd bij de loting gekoppeld aan Ryan Murray, Cristo Reyes én Jelle Klaasen. Met Wright (2) en Murray (135) staan in de eerste wedstrijd van de avond de hoogst en laagst geklasseerde nog overgebleven spelers tegenover elkaar. Reyes (46) en Klaasen (48) mogen in deze groep als outsiders worden gezien. Op woensdag is het de beurt aan Glenn Durrant (19). De koploper van de gestaakte Premier League treft Stephen Bunting (17), het Belgische talent Mike de Decker (100) en Alan Tabern (97).

Donderdag en vrijdag: Anderson, Chisnall en Nentjes

Tweevoudig wereldkampioen Anderson komt – als zijn wifi-verbinding het houdt – donderdag in actie. De Schot (9) is ingedeeld bij Luke Humphries (34). Eerder dit jaar speelde beide heren tegen elkaar in de Premier League, een wedstrijd waarin Humphries geschiedenis schreef. Cool Hand Luke won en werd daarmee de eerste challenger die zijn wedstrijd wist te winnen. De Welshmen Jamie Lewis (60) en Nick Kenny (109) zijn de twee andere darters in deze groep. In de vierde groep komen we Nentjes tegen. Onze landgenoot (71) heeft een lastige groep, met Dave Chisnall (11) en Darren Webster (27) als blikvangers. De Australiër Damon Heta (106), de enige overgebleven niet-Europeaan, is de andere speler in Groep 4.

Voorspellingen TOTO

Ruim een maand geleden, op 17 april om precies te zijn, ging de PDC Home Tour met een daverende verrassing van start. Jamie Lewis hield wereldkampioen Wright bij zijn eerste poging van een plek bij de laatste 32 af. Uiteindelijk plaatste de Schot zich via de herkansing alsnog, maar de toon voor het toernooi was gezet. Het maakt ook dat Klaasen op voorhand absoluut niet kansloos is in zijn poule. Voor Nentjes zien we het wat somberder in. Chisnall was in de eerste ronde oppermachtig en lijkt het grote podium niet te missen. Onze voorspelling is dat Chizzy opnieuw zal overtuigen en zich samen met Klaasen, Humphries en Durrant mag melden in de kwartfinale.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?