Na een midweek vol bekervoetbal is het vrijdag alweer tijd voor de Eredivisie. We zien dan direct de koploper in actie. Ajax gaat op bezoek bij PEC Zwolle. In tegenstelling tot de landskampioen kwamen de Zwollenaren wel in actie in de beker; ze wonnen met 0-3 tegen derde divisionist Hoek. Omdat Ajax uitkomt in de Champions League was het voor de eerste ronde vrijgesteld. Het duel met PEC komt aan de vooravond van de belangrijke Europese wedstrijd uit bij Chelsea. Gaan de Amsterdammers dit ‘tussendoortje’ goed doorstaan?

PEC Zwolle – Ajax
Eredivisie
1 november 2019
20.00 uur, MAC³PARK stadion, Zwolle

Check alle wedopties!

Kunnen we al stellen dat de Eredivisie beslist is? Die conclusie zou je al bijna mogen trekken. Ajax heeft in ruim een week een gat geslagen met de concurrentie. PSV, AZ en Vitesse staan nu al op zes punten van de koploper. Natuurlijk zijn er nog flink wat wedstrijden te gaan, maar de voorsprong zegt genoeg over de kracht van dit Ajax. Ze weten ook mindere wedstrijden (RKC uit) te winnen. En soms hoeven de mannen van Erik ten Hag niet eens tot het gaatje te gaan (Feyenoord thuis) voor de drie punten. Ajax begint de Eredivisie langzaam te ontstijgen. Blessures en schorsingen lijken ook geen roet in het eten te kunnen gooien, want de selectie is breed genoeg. Ook als er spelers in de winterstop weg zouden gaan, is er nog geel vuiltje aan de lucht.

Ajax - Feyenoord - Toto

Ajax hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om zich te ontdoen van Feyenoord.

Gevaren

Waar schuilen de gevaren nog in voor Ajax? Onderschatting is er een van. De landskampioen liet dit seizoen al vaker zien moeite te hebben met op papier mindere tegenstanders. Ook PEC, dat slechts dertiende staat, zou het Ajax nog best eens lastig kunnen maken. Daarnaast is het niet uitgesloten dat de halve finalist van de Champions League dit seizoen weer ver komt in Europa. Ondanks eventueel verplaatste wedstrijden, heeft dat altijd invloed op de competitie. Vorig jaar kende Ajax in januari en februari een mindere fase. Ook dat kan nu wederom gebeuren. Het is wel zaak voor de concurrentie om daarvan te profiteren.

Drie overwinningen

Tegenstander PEC beleeft nog geen seizoen om over naar huis te schrijven. Onder de nieuwe trainer John Stegeman hebben de Blauwvingers nog maar drie zeges behaald. Die kwamen allemaal tot stand tegen opponenten die lager stonden op de ranglijst: FC Emmen, RKC Waalwijk en ADO Den Haag. Het vertrouwen op een goede afloop tegen Ajax zal dus niet bijster groot zijn. Ook het verleden biedt weinig hoop voor de Zwolse fan. Ajax won deze confrontatie de afgelopen vier jaar. De laatste overwinning van PEC dateert van 1988. De schade beperkt houden, lijkt op voorhand dus het devies voor de thuisploeg.

Head to Head PEC - Ajax

Onze voorspelling

Ongetwijfeld zal Ajax de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea in het achterhoofd hebben. Het ligt voor de hand dat Ten Hag de ‘B-keus’ het kunstgras opstuurt. Maar mannen als Klaas-Jan Huntelaar, Noussair Mazraoui en Razvan Marin betekenen nou niet direct een verslechtering. Gezien de laatste moeizame uitwedstrijden van Ajax verwachten wij geen grote zege. Onze voorspelling is 0-2.

Onze wedtips

Ajax wint met 0-2 > 7.80

Ajax maakt exact twee doelpunten > 4.25

Ajax wint en Under 2,5 goal > 4.95

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?