De Motorpoint Arena in Cardiff is donderdag het decor voor speelronde drie van de Premier League Darts. Titelverdediger Michael van Gerwen is na twee rondes als enige nog zonder puntverlies. Onze landgenoot neemt het in deze ronde op tegen Nathan Aspinall. Blikvanger deze ronde is het duel tussen de huidige wereldkampioen Peter Wright en de wereldkampioen van 2018 Rob Cross.

Premier League Darts – Speelronde 3 1 X 2
Peter Wright – Rob Cross 1.94 4.70 3.10
Jonny Clayton – Michael Smith 3.30 4.65 1.87
Michael van Gerwen – Nathan Aspinall 1.42 5.80 5.75
Daryl Gurney – Gerwyn Price 3.65 4.75 1.77
Glen Durrant – Gary Anderson 2.95 4.60 2.04

Van Gerwen als vanouds in Premier League

Van Gerwen kende een slechte start van 2020, maar was bij de start van de Premier League weer helemaal bij de les. De nummer 1 van de wereld nam op de eerste speeldag tegen Peter Wright revanche op de verloren WK-finale en vorige week liet de drievoudig wereldkampioen geen spaan heel van Daryl Gurney: 7-1. Tegenstander Aspinall maakt dit jaar zijn debuut in de Premier League. The Asp won zijn eerste wedstrijd van challenger John Henderson, maar legde het vorige week af tegen Rob Cross. De wedstrijd tussen Van Gerwen en Aspinall is een herhaling van de halve finale van het afgelopen WK. Toen won de Nederlander met 6-3 in sets. Daarmee is de stand in onderlinge wedstrijden nu 3-2 voor Van Gerwen. Wij verwachten dat het donderdag 4-2 wordt en zetten in op een regelmatige 7-3 (quotering 6.15) zege van de Brabander.

Michael van Gerwen - TOTO

Van Gerwen sloot alle Premier Leagues waaraan hij deelnam af op de eerste plaats en ook nu staat onze landgenoot alweer bovenaan

Wright weer tegen oud-wereldkampioen

Net als Van Gerwen rechtte ook Cross zijn rug in de Premier League. De Brit verloor zowel op het WK als bij de Masters zijn eerste partij, maar is in de wekelijkse competitie nog zonder nederlaag. In Schotland hield Cross stand tegen thuisfavoriet Gary Anderson en vorige week was er de 7-5 overwinning op Aspinall. Voor wereldkampioen Wright wacht voor de derde week op rij een duel met een oud-wereldkampioen. Na de nederlaag tegen Van Gerwen volgde een gelijkspel tegen Anderson. Kan de Schot tegen Cross zijn eerste Premier League overwinning van het seizoen pakken? Het zou zijn eerste overwinning op de wereldkampioen van 2018 in de competitie zijn na twee nederlagen en twee gelijke spelen. Wij zien het wel gebeuren en met een quotering van bijna 2.00 kun jij een prima slag slaan!

Hoge quotering voor Durrant tegen Anderson

Als laatste wedstrijd pikken we het duel tussen Glenn Durrant en Anderson eruit. Duzza mengde zich na zijn overstap van de BDO naar de PDC vorig jaar moeiteloos tussen de wereldtop, wat hem direct een plek in de Premier League opleverde. Bij zijn officiële debuut in de competitie (vorig jaar speelde de Engelsman als contender al een wedstrijd) won Durrant ruim van The Masters-finalist Michael Smith. Vorige week verslikte de nummer 21 van de wereld zich in challenger Fallon Sherrock, die hem een punt afhandig maakte. Ook Anderson heeft na twee wedstrijden drie punten. The Flying Scotsman won van Daryl Gurney en speelde in het Schotse onderonsje tegen Wright gelijk. Het duel tussen Durrant en Anderson is op het oog een wedstrijd zonder topfavoriet en dat maakt de hoge quotering van 2.94 voor winst van de Brit erg interessant.

Glen Durrant - TOTO

Glen Durrant sloot na zijn overstap van de BDO moeiteloos aan bij de wereldtop van de PDC

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?