De Premier League Darts is alweer toe aan de vierde speelronde en deze keer is Ierland plaats van handeling. In de 3Arena in Dublin neemt Michael van Gerwen het op tegen challenger William O’Connor. Onze landgenoot zal zich willen revancheren voor de nederlaag tegen Nathan Aspinall van vorige week. Daarnaast staan er een paar echte toppers op het programma!

Premier League Darts – Speelronde 4 1 X 2
Glen Durrant – Nathan Aspinall 2.49 4.50 2.35
Rob Cross – Gary Anderson 2.75 4.50 2.16
Daryl Gurney – Michael Smith 2.80 4.50 2.13
William O’Connor – Michael van Gerwen 8.15 6.65 1.29
Gerwyn Price – Peter Wright 2.64 4.50 2.23

O’Connor geen hoogvlieger

Na zijn goede start – met overwinningen tegen Peter Wright en Daryl Gurney – leed Van Gerwen tegen Aspinall zijn eerste nederlaag in de Premier League. Afgelopen weekend herpakte de Brabander zich met een finaleplaats in de zesde Players Championships. De eindstrijd tegen Gerwyn Price ging nipt verloren (7-8), maar het hoogtepunt had Van Gerwen toen al achter de rug. In de achtste finale tegen de Spanjaard Cristo Reyes gooide de nummer 1 van de wereld een ninedarter. Tegenstander O’Connor is geen hoogvlieger te noemen. De Ier won in 2019 een Players Championships in Barnsley, zijn enige toernooizege sinds hij in 2009 overstapte naar de PDC. Afgelopen zondag verloor de nummer 37 van de wereld in de eerste ronde van de Players Championships met 6-0 van Darren Webster. Ondanks de steun van het publiek lijkt O’Connor kansloos tegen Mighty Mike. Wij verwachten een ruime 2-7 zege (quotering 6.25) voor de Nederlander.

Michael van Gerwen - TOTO

Van Gerwen won de zesde Players Championships afgelopen weekend niet, maar gooide wel een ninedarter

Topper tussen debutanten

De nederlaag van Van Gerwen zorgde voor een wisseling van de wacht aan kop van de Premier League. Na drie wedstrijden is Glen Durrant de verrassende nieuwe koploper. Durrant is als enige nog ongeslagen en moest alleen tegen challenger Fallon Sherrock genoegen nemen met een gelijkspel. Vorige week won Duzza met 7-4 van Gary Anderson. In Dublin neemt de Brit het op tegen zijn landgenoot Aspinall, die door zijn zege op Van Gerwen is opgeklommen naar de derde plaats. Het duel tussen de twee debutanten is in ieder geval op papier dus een heuse topper. Durrant en Aspinall staan donderdag pas voor de derde keer tegenover elkaar. Beide keren ging de overwinning naar de huidige koploper. Afgelopen weekend kwamen beide spelers niet verder dan de laatste 32 bij de Players Championships. Aspinall verloor met 6-5 van Stephen Bunting en Durrant ging met 6-4 onderuit tegen Dan Petersen. Voor donderdag kunnen we geen duidelijke favoriet ontdekken en verwachten we een close call. Wij denken dat er meer dan 11.5 legs gespeeld gaan worden (2.02).

Anderson licht favoriet tegen Cross

De laatste wedstrijd die we uitlichten is die tussen Rob Cross en Anderson. Beide oud-wereldkampioenen zijn niet in allerbeste doen. Cross verloor afgelopen weekend zelfs al in de eerste ronde van de Players Championships van de relatief onbekende Vincent van der Meer. Anderson strandde twee rondes later tegen Van Gerwen. Beide spelers leden vorige week een nederlaag in de Premier League. Cross leek tegen wereldkampioen Wright op weg naar een ruime nederlaag, maar sleepte nog bijna een punt uit het vuur. Anderson legde het af tegen Durrant. The Flying Scotsman staat na drie wedstrijden met drie punten voorlaatste, maar heeft wel evenveel punten als Cross. Voltage staat op basis van een beter leggemiddelde vijfde. De ontmoeting in Dublin wordt de tiende onderlinge strijd tussen beide spelers. Cross wist slechts één keer te winnen. Begin deze maand won Anderson met 6-2 tijdens de Players Championships in Barnsley. Op basis van deze statistieken is de Schot licht favoriet voor het duel van donderdag. Met een quotering van 2.16 het overwegen waard!

Gary Anderson - TOTO

Gary Anderson verloor in negen onderlinge wedstrijden pas één keer van Rob Cross

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?