De Premier League Darts is alweer bijna halverwege de eerste fase. Komende donderdag verzamelt het circus zich in Exeter voor de vijfde ronde. Michael van Gerwen won vorige week en herstelde daarmee de orde op de ranglijst. Maar onze landgenoot is nog altijd zoekende naar zijn vorm. Donderdag wacht het treffen met de ontketende Michael Smith. TOTO Extra blikt vooruit naar deze en andere wedstrijden uit de vijfde ronde!

Premier League Darts – Speelronde 4 1 X 2
Rob Cross – Daryl Gurney 2.27 4.50 2.59
Gerwyn Price – Glen Durrant 1.86 4.65 3.40
Nathan Aspinall – Peter Wright 2.70 4.45 2.19
Gary Anderson – Luke Humphries 1.77 4.80 3.60
Michael Smith – Michael van Gerwen 4.80 5.20 1.54

Hoogste gemiddelde Bully Boy

Van Gerwen heroverde vorige week de koppositie. Die was de drievoudig wereldkampioen een week eerder door zijn eerste nederlaag in de competitie kwijtgeraakt. In Dublin herstelde Van Gerwen zich van die verliespartij door met 7-4 van challenger William O’Connor te winnen. Omdat Glenn Durrant van Nathan Aspinall verloor, is onze landgenoot terug aan kop. Met Smith treft Van Gerwen in de vijfde ronde de nummer vijf van de ranglijst. De Brit heeft wel maar één punt minder dan de koploper en maakt de laatste weken grote indruk. Vorige week gooide Bully Boy een ninedarter en een week eerder kwam Smith tot een gemiddelde van 105.51. Geen speler in de Premier League gooide dit seizoen een hoger gemiddelde. Afgelopen weekend won Smith al van Van Gerwen in de achtste finales van de Belgian Darts Championships. Donderdag zou de Brit het Mighty Mike ook weer moeilijk kunnen maken. Met een quotering van 4.80 is een bet op Smith het overwegen waard!

Michael Smith - TOTO

Michael Smith haalde afgelopen weekend de finale bij de Belgian Darts Championships en gooide vorige week een ninedarter in de Premier League

Wright voorlaatste

Met wereldkampioen Wright wil het dit seizoen nog niet helemaal lukken in de Premier League. Vorige week leed de Schot een kansloze 7-1 nederlaag tegen Price. Wright kwam in die partij niet verder dan een gemiddelde van 83.59. Snakebite zakte door het verlies naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Komende donderdag wacht het treffen met nummer twee Aspinall. De Engelsman kent een uitstekend debuut in de Premier League en won drie van zijn eerste vier wedstrijden, waaronder het duel tegen Van Gerwen. Alleen tegen Rob Cross liep The Asp tegen een nederlaag aan. Afgelopen weekend liet Aspinall zich in de kwartfinale van de Belgian Darts Championships verrassen door Dirk van Duijvenbode. Wright strandde een ronde later tegen Smith. Donderdag staan beide spelers voor de derde keer tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. De Engelsman won de twee eerdere duels en is wat ons betreft favoriet. Winst van Aspinall levert je per ingezette euro 2.70 op!

Nathan Aspinall - TOTO

Kan Nathan Aspinall ook zijn derde onderlinge wedstrijd met wereldkampioen Peter Wright winnen?

Price nog altijd ongeslagen

De derde partij die we uitlichten is die tussen Price en Durrant. Net als Aspinall is Durrant bezig aan een prima debuutseizoen in de Premier League. Zijn nederlaag vorige week in het onderlinge duel der debutanten was pas zijn eerste verliespartij. Price won juist voor het eerst. De Welshman is wel als enige nog ongeslagen; zijn voorgaande drie partijen eindigden allen in een gelijkspel. Dat het met de vorm wel goed zit, bewees Price afgelopen weekend door de Belgian Darts Championships op zijn naam te schrijven. Het was de tweede toernooizege van 2020 voor The Iceman, die alweer zijn vijfde finale van het seizoen speelde. Durrant werd in Hasselt al in de tweede ronde uitgeschakeld door Mervyn King. Donderdag staan beide spelers voor de zevende keer tegenover elkaar. Duzza wist van de vorige zes edities er slechts eentje te winnen. Het laatste onderlinge duel was op het afgelopen WK, toen Price met 5-1 in sets won. Een nieuwe zege van de Welshman (1.86) ligt donderdag voor de hand!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?