Eindelijk was het dan weer eens raak voor Michael van Gerwen. Afgelopen weekend won Mighty Mike in de finale van de UK Open van Gerwyn Price en boekte daarmee zijn eerste toernooizege van 2020. Donderdag staan Van Gerwen en Price in Liverpool opnieuw tegenover elkaar in de zesde ronde van de Premier League. Geeft onze landgenoot zijn UK Open winst een goed vervolg?

Premier League Darts – Speelronde 6 1 X 2
Michael Smith – Peter Wright 2.90 4.45 2.08
Daryl Gurney – Glen Durrant 2.80 4.50 2.13
Gerwyn Price – Michael van Gerwen 3.15 4.50 1.96
Rob Cross – Stephen Bunting 1.90 4.50 3.30
Gary Anderson – Nathan Aspinall 2.49 4.40 2.37

Nieuwe close call verwacht

Van Gerwen had in Minehead in de halve finale als vanouds uitgehaald tegen Daryl Gurney. De nummer één van de wereld gooide een gemiddelde van ruim 110 én een negendarter. In de finale kwam Van Gerwen aanvankelijk moeilijk op gang. Price liep uit naar een 5-1 voorsprong en de eerste toernooizege van de Brabander sinds 2019 leek ver weg. Maar Van Gerwen herstelde zich knap en kantelde de partij in zijn voordeel: 11-9. Donderdag zal de drievoudig wereldkampioen opnieuw alle zeilen bij moeten zetten als beide darters op herhaling gaan in de Premier League. Price leed vorige week een onverwachte nederlaag tegen Glen Durrant, maar liet tijdens de UK Open zien dat hij de man in vorm is. Het was alweer de zesde finaleplaats dit seizoen voor de Welshman. Wij verwachten opnieuw een close call tussen beide spelers en denken aan een gelijkspel (4.50).

Michael van Gerwen - TOTO

Voor de derde keer in zijn carrière wist Michael van Gerwen afgelopen weekend de UK Open op zijn naam te schrijven

Hekkensluiter tegen koploper

In de eerste fase van de Premier League zijn nog vier wedstrijden te spelen. Na de tweede avond in Ahoy Rotterdam valt er één speler af. De slechtste papieren zijn momenteel voor Gurney. Superchin pakte vorige week tegen Rob Cross pas zijn tweede punt van het seizoen en heeft een achterstand van twee punten op diezelfde Cross. Afgelopen weekend liet Gurney zien dat hij het winnen nog niet verleerd is. Voor de Noord-Ier stuitte op een ongenaakbare Van Gerwen had hij onder andere afgerekend met wereldkampioen Peter Wright. Om een vroege exit te voorkomen moet Gurney ook in de Premier League overwinningen gaan boeken. In Liverpool treft de nummer acht van de wereld de verrassende koploper Durrant. Met zijn zege op Price herstelde Duzza zich vorige week van de nederlaag tegen Nathan Aspinall een week eerder, zijn eerste verliespartij. Kan Gurney de koploper pijn doen? Wij denken van niet en zetten in op een overwinning van Durrant (2.13).

Daryl Gurney - TOTO

Voor hekkensluiter Daryl Gurney begint de tijd langzaam te dringen; over vier wedstrijden valt er één speler af in de Premier League

Historische nederlaag Anderson

Voor het eerst sinds de invoering van de challengers in de Premier League wist een contender vorige week de zege te grijpen. De eer kwam toe aan Luke Humphries, die Gary Anderson versloeg. Dat uitgerekend de Schot als eerste verloor van een challenger is geen toeval. Anderson is ver verwijderd van de vorm die hem ooit twee opeenvolgende wereldtitels bracht. The Flying Scotsman boekte nog maar twee zeges in de Premier League en bij de UK Open werd hij al in de zesde ronde uitgeschakeld door Jelle Klaassen. In Liverpool is Aspinall tegenstander van Anderson. The Asp had afgelopen weekend pech met de open loting en trof direct Van Gerwen. Dat doet niets af van de vorm van de Engelsman. Aspinall staat in zijn debuutseizoen in de Premier League knap op een gedeeld derde plaats en hoeft zich geen zorgen te maken over vroegtijdige eliminatie. Bij een nieuwe nederlaag voor Anderson moet de Schot voorzichtig naar onder gaan kijken. Wij vrezen er voor en gaan voor een overwinning van Aspinall (2.37).

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?