Derde ronde Premier League Darts: na kwart- en halve finale nu finale voor Van Gerwen?

De acht deelnemers aan de Premier League darts verzamelen donderdagavond in Belfast voor de derde ronde van de competitie. Jonny Clayton voert na twee toernooien de ranglijst aan, komt daar in de Noord-Ierse hoofdstad verandering in?Premier League Darts
3e speelronde
17 februari 2022
20.00 uur, SSE Arena, Belfast (NIe)

BEKIJK ALLE WEDOPTIESSinds de invoering in 2005 veranderde er wel eens wat bij de Premier League, maar de basis van het format bleef altijd overeind. Tot dit jaar. Niet langer spelen de darters een competitie waarin iedere speler twee keer tegen elkaar speelt, maar vanaf nu is iedere speelronde een toernooi op zich. Het deelnemersveld is terug naar acht, waardoor in een knock-outsysteem vanaf de kwartfinale kan worden gespeeld. Iedere ronde liggen 5,3 en 2 punten klaar voor de winnaar, verliezer en verliezend halvefinalisten. Onveranderd is de finaledag: de beste vier darters plaatsen zich voor de play-offs om de eindzege.

Wedstrijden 3e speelronde

Om de kansen gelijk te houden heeft de PDC besloten niet voor ieder toernooi te loten, maar de kwartfinales vooraf al in te delen. Zo komen alle spelers elkaar twee keer tegen in de kwartfinales. Tijdens de 8e en 16e ronde staan de darters in volgorde van de ranglijst tegenover elkaar. Donderdag staan in Belfast deze wedstrijden op het programma:

Premier League Darts – Week 3 1 2
Michael Smith – Gerwyn Price 2.29 1.63
Joe Cullen – Michael van Gerwen 2.21 1.67
Gary Anderson – Peter Wright 2.75 1.46
James Wade – Jonny Clayton 3.15 1.37

Voor Michael van Gerwen verloopt de Premier League voorlopig teleurstellend. De Brabander sneuvelde bij het eerste toernooi al in de kwartfinales en vorige week was de halve finale het eindstation. In Belfast wacht Joe Cullen als eerste tegenstander. De Brit was vorige week nog verliezend finalist, maar tegen Van Gerwen toch nog altijd de underdog. Toch denken we niet dat Van Gerwen over Cullen heen zal lopen. The Rockstar won tot nu toe in alle wedstrijden minstens twee legs en wij denken dat dit tegen Van Gerwen niet anders zal zijn. En daarmee neemt de kans behoorlijk toe dat beide spelers een uitgooi van 80 of meer noteren. Daarmee verdubbel je jouw inleg!

WEDTIP
Van Gerwen en Cullen minimaal 1 uitgooi van 80 of hoger > 2.00Hoewel Clayton na twee wedstrijden met een finaleplaats en een overwinning de terechte lijstaanvoerder is, zijn de verschillen voorlopig minimaal. Niet alleen is The Ferret de enige die twee keer de finale haalde, hij is ook de enige die twee keer de halve finales haalde. Voor onder Gerwyn Price en Van Gerwen loopt de lijn in ieder geval omhoog. Na de vroegtijdige exit op de eerste speeldag volgde de halve finale tijdens ronde 2 en dus is de finale het logische gevolg. Kan onze landgenoot eindelijk eens pieken tijdens deze Premier League?

WEDTIP
Van Gerwen wint de derde speelronde > 5.50

Waar kun je de Premier League Darts zien op tv?

Vanaf dit seizoen wordt de Premier League Darts uitgezonden op ViaPlay. Tot maart zijn de speelrondes gratis te zien via het YouTube-kanaal van de streamingsdienst.Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.  ZET IN & WIN! HOE WERKT HET?

Wat vind je van deze voorbeschouwing?

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