Deze week geen Europees voetbal, maar de Premier League dendert wel keihard door met een midweekse speelronde. Op woensdag twee pikante duels. Op Anfield wordt de Merseyside-derby gespeeld tussen Liverpool en Everton. Een uurtje rijden naar het oosten en daar keert José Mourinho met Tottenham Hotspur terug bij Manchester United, de club waar de Portugees een jaar geleden werd ontslagen. Toto Extra blikt vooruit op deze krakers.

Liverpool – Everton
Premier League
4 december 2019
21.15 uur, Anfield, Liverpool

Bekijk alle wedopties!

Voor Liverpool is de Merseyside-derby tegen Everton het startsein voor een drukke maand. Een maand die het seizoen kan maken of breken voor The Reds. Eerst moet kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League worden veiliggesteld tegen Red Bull Salzburg. Daarnaast kan de ploeg van trainer Jürgen Klopp voor het eerst wereldkampioen worden in Qatar. En op Boxing Day de topper tegen Leicester City, waarin Liverpool een voorschot kan nemen op de eerste landstitel sinds 1990. Maar eerst de derby tegen Everton. Dit lijkt op voorhand een ‘makkie’ voor Liverpool. Het verschil tussen de koploper en The Toffees is maar liefst 26 punten. Everton staat slechts zeventiende, waar het vorig seizoen rond deze tijd nog een zesde plek op de ranglijst innam. Winnen van Liverpool, dat deed Everton al even niet meer. De laatste keer gebeurde dat in 2010. Voor een zege op Anfield moeten we nog langer terug. Na rode kaarten voor Steven Gerrard en Sander Westerveld stapte Everton op 27 september 1999 als winnaar van het veld (0-1). Kan de formatie van coach Marco Silva dan nog ergens anders hoop uit putten? Misschien uit het feit dat Liverpool haar wedstrijden bepaald niet eenvoudig wint. Acht van de dertien overwinningen kwamen tot stand met slechts één goal verschil, die vaak ook pas laat in de wedstrijd viel. Zo’n scenario voorzien wij nu wederom.

WEDTIP
Liverpool wint met één goal verschil > 3.70

Virgil van Dijk - TOTO

Met twee rake kopballen bezorgde Virgil van Dijk Liverpool afgelopen weekend de 2-1 zege op Brighton & Hove Albion.

Manchester United – Tottenham Hotspur
Premier League
4 december 2019
20.30 uur, Old Trafford, Manchester

Waar zet jij op in?

Geen topper, maar wel een beladen duel. Want een jaar na zijn ontslag keert Mourinho terug op Old Trafford. Manchester United is er na het vertrek van de Portugese oefenmeester niet veel beter op geworden. De Engelse recordkampioen vindt zichzelf terug op een negende plaats in de Premier League met achttien punten. Van de veertien wedstrijden werden er maar vier gewonnen. Het geduld van de fans met de huidige manager Ole Gunnar Solskjær begint langzaam op te raken. Bij de Noor is er echter weinig paniek. De clubs in de middenmoot staan zo dicht bij elkaar, dat United bij een zege op de Spurs alweer vijfde zou kunnen staan. Maar ManU treft een tegenstander die na de aanstelling van Mourinho het vertrouwen weer langzaam terug heeft gevonden. De finalist van de Champions League won onder zijn leiding alle drie de wedstrijden, klom naar de vijfde plek in de Premier League en plaatste zich ook nog voor de volgende ronde van het miljardenbal. Gezien de betere vorm voorspellen wij een overwinning voor Tottenham Hotspur.

WEDTIP
Winst Tottenham Hotspur > 2.55

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?