In de Engelse Premier League treft Tottenham Hotspur zondag in hun tijdelijke thuishaven Wembley stadgenoot Chelsea. Vorige week verloor Chelsea de eerste speelronde wedstrijd, en de Spurs wonnen de wedstrijd. Lees onze voorbeschouwing van deze speelronde 2 topwedstrijd.

Tottenham Hotspur – Chelsea

Het zal voor Tottenham Hotspur even wennen zijn na al die jaren. De ploeg speelt dit seizoen namelijk de thuiswedstrijden op Wembley. Het vertrouwde White Hart Lane wordt verbouwd. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat de Spurs daar last van gaan hebben. Het veld op Wembley  is namelijk breder dan het veld op White Hart Lane. En dat kan van invloed zijn op het pressie spel dat de ploeg van Vincent Janssen graag speelt. Daarnaast spreken de statistieken op Wembley ook niet in het voordeel van de Spurs. Van de tien wedstrijden dat het daar speelde verloor het er zes. Desondanks kan de ploeg van Mauricio Pochettino teren op een fantastisch vorig seizoen. Het speelde aantrekkelijk voetbal, scoorde het meest van alle ploegen en was met een tweede plek dichtbij het kampioenschap. In de eerste wedstrijd van dit seizoen kon het nagenoeg met hetzelfde team als vorig jaar aan de start verschijnen. Het won uiteindelijk eenvoudig met 0-2 van promovendus Newcastle United door doelpunten van Deli Alli en Ben Davies.

Tegenstander in deze tweede speelronde is landskampioen Chelsea, dat slecht aan het seizoen begonnen is. Op Stamford Bridge kwam het met 3-0 achter tegen de nummer 16 van vorig seizoen Burnley. Uiteindelijk wist het via Álvaro Morata en David Luiz tot 2-3 terug te komen, maar de drie punten gingen mee terug naar Lancashire. Coach Antonio Conte kent dan ook nog de nodige personele problemen. Voorin zijn Eden Hazard en Pedro geblesseerd, op het middenveld kan nieuwkomer Tiemoué Bakayoko door een operatie aan de knie niet spelen en achterin is aanvoerder Gary Cahill geschorst na zijn rode kaart tegen Burnley. De Italiaanse oefenmeester zal dus voor de eerste topper dit seizoen moeten puzzelen.

Voorspelling: Chelsea kan het zich niet permitteren om nu al achterop te raken. En na de wake up call van tegen Burnley zal het een verdedigend blok zetten waar moeilijk door heen te komen is. Voor de Spurs gaat het even wennen zijn in het ‘nieuwe’ stadion. De Londense teams delen de punten in deze eerste Premier League topper van het seizoen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.