Een ware kraker in speelronde zeven van de Premier League. In Londen ontvangt Chelsea koploper Manchester City. Lees hier de voorbeschouwing.  

Chelsea – Manchester City
Zaterdag 30 september 2017
18:30, Stamford Bridge

Gelijkspel @ 3,33

Chelsea en City kwamen beide in actie afgelopen week in de Champions League. De ploeg van Pep Guardiola ontving in het eigen Etihad Stadion Shakhtar Donetsk. Zonder al te veel moeite werd de nummer 1 uit Ukraine met 2-0 opzij gezet door goals van Kevin de Bruyne en Raheem Sterling. De Citizens zijn in vorm. Van de acht officiële wedstrijden dit seizoen won het er zeven en speelde het slechts één keer gelijk. Het doelsaldo is indrukwekkend: 27 voor en twee tegen. Pep heeft het team goed op de rit en lijkt steeds meer zijn gewenste spel te kunnen spelen zoals in de gloriedagen met Barcelona en Bayern München. Een bijkomend voordeel voor City is dat zij op de dinsdag, thuis, in de Champions League speelden. Dit terwijl Chelsea in Madrid moest spelen tegen een relatief sterkere tegenstander in de vorm van Atlético. In het nieuwe Wanda stadion leek het er lang op dat beide topteams de punten zouden delen, tot dat Michy Batshuayi  diep in de blessuretijd voor Chelsea de winnende binnen tikte.

Chelsea is de huidige nummer drie van de Premier League. Ondanks dat het de competitie met een verassende nederlaag begon tegen Burnley wist het daarna alle wedstrijden, buiten het gelijkspel tegen Arsenal, eenvoudig te winnen. Man in vorm bij de Blues is Álvaro Morata. De oud-spits van Real Madrid heeft zijn draai in Londen gevonden, getuige zijn drie goals tegen Stoke City.

In de historie speelde de teams 68 keer in Londen tegen elkaar. 36 keer won Chelsea, 21 keer werd het gelijk en 11 keer won City. Van de laatste vijf edities eindigden er twee in een gelijkspel en was er twee keer een overwinning voor beide teams.

Onze voorspelling: Een gelijkspel. De vermoeidheid bij met name Chelsea zal een rol gaan spelen. De Blues hebben echter het voordeel dat ze thuis spelen. Terwijl het bij City in uitwedstrijden, op de wedstrijd tegen Watford na, wat moeizamer gaat. Je krijgt 3,33 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.